Η ελπίδα μέσα από τον πόλεμο- Κορίτσια από τη Συρία αποκαλύπτουν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν (photos-video)

18:30 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Ακόμα και σε μια κατεστραμμένη χώρα, όπως είναι πλέον η Συρία, τα παιδιά συνεχίζουν να έχουν όνειρα για μια καλύτερη ζωή και για ένα μέλλον γεμάτο προοπτικές. Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν μικρά κορίτσια με καταγωγή από τη Συρία που αποκαλύπτουν τι επάγγελμα θέλουν να ακολουθήσουν.

Σημείωση!

Αξίζει να τονιστεί πως 700.000 παιδιά στη Συρία, λόγω του πολέμου, δε λαμβάνουν σήμερα καμία μορφή εκπαίδευσης και όπως τονίζουν οι ειδικοί υπάρχουν ανησυχίες ότι θα γίνουν η «χαμένη γενιά», αν δε βρεθεί λύση

άμεσα.

Με το project, Vision not Victim, τα κορίτσια όλου του κόσμου διδάσκονται δεξιότητες έτσι ώστε να βοηθηθούν και να χτίσουν το μέλλον τους.

Η φιλανθρωπική οργάνωση που υλοποιεί το project, έστειλε την φωτογράφο, Meredith Hutchison, να συναντηθεί με τα αρκετά κορίτσια και να της πουν όλα όσα σκέφτονται για το μέλλον τους.

Κάθε κορίτσι σχεδίασε την δική του φωτογράφιση παρουσιάζοντας τον εαυτό του, όπως θα ήθελε να είναι στο μέλλον και έκανε ανάλογες δηλώσεις σαν να ασκεί ήδη το επάγγελμα που διάλεξε.

Nesrine, 11 ετών μελλοντική αστυνομικός

Είδα έναν αστυνομικό για πρώτη φορά όταν ήμουν 11 – πριν δεν ήξερα πως αυτό το επάγγελμα υπάρχει. Μόλις τον είδα κατάλαβα πως αυτό ήταν το όνειρό μου, έχω μελετήσει σκληρά και θέλω να συνεχίσω

Όπως τονίζει στην συνέχεια, βλέποντας την ντυμένη αστυνομικό: «Τώρα που είμαι ένας αστυνομικός, έχω βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και θέλω να ενθαρρύνω τα νεαρά κορίτσια να κυνηγήσουν τους στόχους τους».

Nour, 16 ετών, μελλοντική δικηγόρος

Θέλω η βία κατά των γυναικών να εξαλειφθεί. Θέλω οι γυναίκες να είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις και να λένε τη γνώμη τους χωρίς φόβο

Και συμπλήρωσε: «Όταν ήμουν πιο μικρή η μητέρα μου είπε ότι είμαι θαρραλέα και ειλικρινής. Θα είμαι ένας καλός δικηγόρος που θα πολεμά την αδικία».

Αφού φωτογραφήθηκε για το project ως δικηγόρος δήλωσε:

«Πήρα τις συμβουλές της μητέρας μου, και τώρα είμαι μια σεβαστή δικηγόρος που εργάζεται για τα δικαιώματα των γυναικών».

Merwa, 13 μελλοντική ζωγράφος

Σ’ αυτή την εικόνα, είμαι ένας λαϊκός ζωγράφος. Όταν ήμουν νεότερη, η ζωγραφική ήταν ένα χόμπι – αλλά όπως μεγάλωνα είχα μεγάλο ταλέντο και πήγα στο σχολείο τέχνης. Τώρα έχω τη δική μου γκαλερί, όπου μπορώ να πουλήσω έργα ζωγραφικής και γλυπτικής

Rama, 13 ετών μελλοντική γιατρόςHaja, 12ετών μελλοντική αστροναύτηςFatima, 16 ετών, μελλοντική αρχιτέκτων

photos:independent.co.uk

The post Η ελπίδα μέσα από τον πόλεμο- Κορίτσια από τη Συρία αποκαλύπτουν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν (photos-video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα