«Μπλε Φάλαινα»: Διαστάσεις επιδημίας και στην Ελλάδα/Σε επιφυλακή γονείς και Αρχές(Vid)

20:54 20/5/2017 - Πηγή: iPop

Συναγερμός έχει σημάνει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ελληνικής αστυνομίας μετά τα συνεχόμενα κρούσματα τους άκρως επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού που φέρει την ονομασία «Μπλε Φάλαινα».

Την ίδια στιγμή σε επιφυλακή βρίσκονται γονείς και συγγενείς ανήλικων παιδιών και νεαρών, προκειμένου να τα προφυλάξουν από τον κίνδυνο της διαδικτυακής μόδας που έχει φτάσει δυστυχώς και στη χώρα.

Νωρίτερα

σήμερα μια μητέρα 14χρονου αγοριού κατήγγειλε προσπάθεια αγνώστου να παγιδέψει το παιδί της στο διαδικτυακό παιχνίδι, ευτυχώς όμως τα αντανακλαστικά του παιδιού λειτούργησαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, που σε άλλες περιπτώσεις δεν επιτεύχθηκε κάτι τέτοιο.

Όπως θα δείτε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, συγκλονίζει μητέρα 13χρονης από τα Χανιά, η οποία κατήγγειλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 με ποιο τρόπο η κόρη της συμμετείχε στο παιχνίδι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

«Έκανα έναν τυχαίο έλεγχο στο κινητό της και είδα φωτογραφίες με τα χέρια της κόρης μου χαρακωμένα. Όταν τη φώναξα και διαπίστωσα πως όντως είχε χαράξει τα χέρια της, αυτή μου είπε μην ανησυχείς είναι ένα παιχνίδι που κάνουμε με φίλες από το σχολείο και χαράζουμε τα χέρια μας με βελόνες και παραμάνες», ήταν η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας.

Πριν από μερικές ημέρες ένα ακόμα κρούσμα στην Κατερίνη είχε δει το φως της δημοσιότητας με αντίστοιχα αποτελέσματα με μια ανήλικη μαθήτρια να έχει χαράξει και αυτή τα χέρια της δικαιολογώντας στους γονείς την πράξη της ως ένα παιχνίδι.

Παιδοψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επικίνδυνο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» μπορεί να αποβεί μοιραίο όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες και απευθύνουν κάλεσμα σε γονείς και μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Διαβάστε Επίσης:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη «Μπλε Φάλαινα» και πώς να προφυλάξετε τα παιδιά σας

Video-Photo/Πηγή: enikos.gr,novayagazeta.ru

The post «Μπλε Φάλαινα»: Διαστάσεις επιδημίας και στην Ελλάδα/Σε επιφυλακή γονείς και Αρχές(Vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα