«Μπλε Φάλαινα»: Άγνωστος προσπάθησε να παγιδέψει 14χρονο στο Κιλκίς

15:46 20/5/2017 - Πηγή: iPop

Σε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος προσκάλεσε τον 14χρονο γιο της να λάβει μέρος στο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», προχώρησε μια 54χρονη μητέρα στην περιοχή του Πολυκάστρου στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του παιδιού στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 14χρονος δέχτηκε ένα μήνυμα από άγνωστο λογαριασμό

στο Facebook, που συστήθηκε ως «Μπλε Φάλαινα» και τον παρότρυνε να ρίξει χαστούκια στο πρόσωπό του.

Ευτυχώς ο 14χρονος δεν εισάκουσε τις παροτρύνσεις και απευθύνθηκε κατευθείαν στη μητέρα του η οποία με τη σειρά της κάλεσε στην αστυνομία. Να σημειωθεί πως μια 15χρονη χάραξε το πόδι της και ήπιε ένα χάπι μετά από αντίστοιχη παρότρυνση την περασμένη εβδομάδα στην Κατερίνη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ή να κινδυνέψει.

Με βάση μάλιστα τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του παιδιού, μόλις κάθισε στον υπολογιστή του γιού της για να διαβάσει το περιεχόμενο της επικοινωνίας, η συνομιλία είχε διαγραφεί και ο ‘άγνωστος λογαριασμός είχε μπλοκαριστεί.

Απαιτείται λοιπόν μεγάλη προσοχή από γονείς και παιδιά, καθώς διαστάσεις επιδημίας φαίνεται πως παίρνει το άκρως επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης για το πως να προφυλαχτείτε εσείς ή τα παιδιά σας εδώ:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη «Μπλε Φάλαινα» και πώς να προφυλάξετε τα παιδιά σας

The post «Μπλε Φάλαινα»: Άγνωστος προσπάθησε να παγιδέψει 14χρονο στο Κιλκίς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα