Μπες και δες το πρώτο κατάστημα της Victoria Beckham στο Λονδίνο!

16:30 25/9/2014 - Πηγή: iPop

Αν είσαι λάτρης της μόδας, τότε η Dover Street είναι ο ναός σου καθώς είναι ένας από τους πιο cool δρόμους σε όλο το Λονδίνο, και ακόμα δεν υπάρχει κάτι εξαιρετικά λιτό σχετικά με αυτό το μικρό εμπορικό θύλακα.

«Μου αρέσει να είμαι απέναντι από ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά στην πόλη,» λέει η Victoria Beckham στη Vogue λίγες μέρες πριν ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό η πρώτη της boutique!

Θέλοντας η Victoria Beckham

να κρατήσει low profile επέλεξε να ανοίξει το πρώτο κατάστημά της χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και χωρίς να παρουσιάσει κάτι το οποίο θα φωνάζει από μακριά «έχω ανάγκη να με δείτε». Εκτός από μια τακτοποιημένη σειρά με τις άκρως μινιμαλιστικές τσάντες, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει ο πελάτης καθώς περπατάει μέσα στο χώρο είναι η συντριπτική αίσθηση ηρεμίας.

Κοιτάζοντας από έξω προς τα μέσα, και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το κατάστημα καλύπτει 560 τετραγωνικά μέτρα. Και με δεδομένο τον επικό καθρέφτη ο οποίος βρίσκεται στο ταβάνι και σε υποδέχεται από την πόρτα αισθάνεσαι πως ο χώρος είναι ακόμα μεγαλύτερος!

Μπαίνοντας στο κατάστημα, δεν μπορείς να αποφύγεις τις πολύχρωμες τσάντες που καλύπτουν ένα τοίχο ενώ στα αριστερά υπάρχει μία στήλη με μικρότερα δερμάτινα είδη όπως πορτοφόλια και μπρελόκ (από £ 150), γυαλιά ηλίου και την πιο προσιτή συλλογή Victoria Beckham η οποία εμφανίζεται σε ένα ζιγκ-ζαγκ σιδηρόδρομο.

Ένας πράσινος γυάλινος τοίχος ορίζει τα αποδυτήρια, τα οποία, σε αντίθεση με άλλων καταστημάτων, είναι αξιοπρεπώς μεγέθους με ένα παγκάκι για να μπορούν οι πελάτες να κάτσουν όσο δοκιμάζουν τα ρούχα!

Το χαμηλότερο επίπεδο θα είναι αφιερωμένο στο personal shopping, ενώ το ανώτερο επίπεδο στεγάζει την κύρια συλλογή Victoria Beckham. Κάθε κομμάτι κρέμεται από το ταβάνι σε μια «χρυσή» ενώ μία γιγαντιαία οθόνη παρουσιάζει την επίδειξη μόδας με την κολεξιόν για το φθινόπωρο / χειμώνα 2014. Τέλος, ένα σύμπλεγμα από ξύλινα παγκάκια στο κέντρο καλεί τους πελάτες να χαλαρώσουν.

Για την δημιουργία του άκρως στυλάτου καταστήματος της, η Beckham συνεργάστηκε με την διάσημο Ιρανή αρχιτέκτονα Farshid Μουσαβί, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για την κατασκευή μουσείων.

Οι θαυμαστές της σχεδιάστριας μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν τις αλυσίδες που κρέμονται από το ταβάνι και είναι αντιγραφή των αλυσίδων που συναντά κάποιος στις τσάντες της Beckham ακόμα και το μοτίβο διαμάντι στην οροφή!

Η περίπλοκη αλλά τελείως ιδιαίτερη κατασκευή –πλέγμα η οποία βρίσκεται στο ταβάνι χρειάστηκε επτά κτίστες, που δούλευαν όλο το εικοσιτετράωρο για 9 συνεχόμενες εβδομάδες για να κατασκευαστεί! Και παρόλο που δεν θα μπορούσε να το καταλάβει κάποιος το κατάστημα μέχρι και λίγες μέρες νωρίτερα βρισκόταν υπό κατασκευή!

Τα εγκαίνια του καταστήματος έγιναν πριν 2 μέρες με τους υπαλλήλους να αποκαλύπτουν νωρίς το πρωί την μινιμαλιστική επιγραφή του καταστήματος και τις fashion lovers να σχηματίζουν από νωρίς ουρά έξω από τη πρώτη επιχειρηματική απόπειρα της Victoria Beckham!

Photos: Craig McDean, Vogue

The post Μπες και δες το πρώτο κατάστημα της Victoria Beckham στο Λονδίνο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα