4 τρόποι για να πάρεις καλύτερους βαθμούς

15:02 25/9/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί το σχολείο να μην σε ενθουσιάζει, αλλά είναι ένα στάδιο και μια δοκιμασία, πριν να μπεις στην εργασία. Πρέπει να πάρεις καλύτερους βαθμούς, έτσι ώστε το απολυτήριο σου να είναι σοβαρό και αντάξιο της εικόνας σου.

Ρόδα, τσάντα και κοπάνα. Τρεις λέξεις που εκφράζουν μια ολόκληρη ιδεολογία γύρω από το σχολείο. Σίγουρα θέλεις τα ξέγνοιαστα σχολικά χρόνια, που δεν σε ένοιαζε τίποτα πέρα από το να κάνουμε κοπάνα και να πάμε για ένα καφέ. Τα φλερτ με τις κοπέλες, οι οποίες σου είχαν κατακτήσει την καρδιά, ήταν ο μεγαλύτερος

κόμπος στην καρδιά σου.

Υπήρχε και κάτι σημαντικό, το οποίο δεν σου τραβούσε την προσοχή, το διάβασμα. Κανείς δεν απολάμβανε το διάβασμα, ειδικά όταν ξέρεις πως θα μπορούσες να κάνεις κάτι πιο διασκεδαστικό. Είναι κάτι, όμως, που θα σε βοηθήσει στη ζωή σου και ας μην το βλέπεις. Πως μπορείς να οργανωθείς, να διαβάσεις καλύτερα και να πετύχεις να πάρεις καλύτερους βαθμούς;

Προσοχή στην τάξη

Αν ακούσεις και δώσεις βάση στη τάξη, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να μάθεις κάτι πιο εύκολα και με λιγότερο κόστος χρόνου στο σπίτι. Αντί να κοιτάς την διπλανή σου, ή να γελάς με τον φίλο σου, φρόντισε να παρατηρείς τον δάσκαλο.

Ανακεφαλαίωση

Αν καταφέρεις να δώσεις βάση σ’όσα έχεις ακούσει μέσα στη τάξη, τότε θα μπορέσεις με μία ανακεφαλαίωση το βράδυ να θυμηθείς και να καταλάβεις το θέμα. Δεν χρειάζεται πάντα ώρες πάνω από το βιβλίο για να μάθεις κάτι.

Κάνε τις ασκήσεις σου

Η άσκηση είναι η τέλεια μορφή εκμάθησης. Βάζεις το κεφάλι σου να λειτουργήσει, έτσι ώστε να λύσεις ένα πρόβλημα. Όταν καταφέρεις να το λύσεις, τότε έχεις καταλάβει το μάθημα.

Καλός ύπνος

Τίποτα δεν βοηθά περισσότερο τον οργανισμό σου και τη λειτουργία του, από τον ύπνο. Φρόντισε να κοιμάσαι. τουλάχιστον, επτά ώρες την ημέρα.

The post 4 τρόποι για να πάρεις καλύτερους βαθμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα