Αβάνα: Η Ουάσινγκτον επιστρέφει στις εξαναγκαστικές μεθόδους του παρελθόντος

09:19 17/6/2017 - Πηγή: iPop

Για επιστροφή στις εξαναγκαστικές μεθόδους του παρελθόντος κάνει λόγο η Αβάνα, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Trump, σύμφωνα με τα οποία ακυρώνεται η συμφωνία με την Κούβα.

Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση της Κούβας κατήγγειλε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Trump, μιλώντας για μια εξέλιξη που πλήττει τις διμερείς σχέσεις. Παράλληλα, η Αβάνα θεωρεί ότι η Ουάσιγκτον ξαναγυρίζει στις εξαναγκαστικές μεθόδους του παρελθόντος με τη νέα πολιτική που αποφάσισε να υιοθετήσει όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ

– Κούβας.

«Τα αμερικανικά νέα μέτρα για να σφίξει και άλλο το εμπάργκο που είχε επιβληθεί το 1962 είναι καταδικασμένα να αποτύχουν και σε κάθε περίπτωση δεν θα εξασθενήσουν την επανάσταση στη νήσο», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Κυβέρνησης της Κούβας.

Παράλληλα, η Αβάνα εξαπολύει επίθεση στην Κυβέρνηση Trump, λέγοντας πως χρησιμοποιεί το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για πολικές σκοπιμότητες.

Ωστόσο, επαναλαμβάνει ότι διαθέτει τη βούληση να συνεχίσει έναν «διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό» με τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας πως επιθυμεί τη διμερή «συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» αλλά χωρίς να αμφισβητείται η εθνική της κυριαρχία.

Τονίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump από το Miami ανακοίνωσε την αλλαγή σε τμήματα της επανασύνδεσης με την Κούβα, στα πλαίσια της συμφωνίας που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του Barack Obama, επιβάλλοντας περιορισμούς στους ταξιδιωτικούς και εμπορικούς δεσμούς με το σοσιαλιστικό νησί.

The post Αβάνα: Η Ουάσινγκτον επιστρέφει στις εξαναγκαστικές μεθόδους του παρελθόντος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα