O Trump ανακοίνωσε αλλαγές στις σχέσεις με την Κούβα

20:39 16/6/2017 - Πηγή: iPop

Ακόμα μία αλλαγή στα όσα δημιούργησε κατά την προεδρία του ο Barack Obama ήρθε δια στόματος Donald Trump. Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη φορά ο Trump ανακοίνωσε αλλαγές στις σχέσεις με την Κούβα.

Ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την συμφωνία χαρακτηρίζοντας την «φριχτή» και «εσφαλμένη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump

από το Miami ανακοίνωσε την αλλαγή σε τμήματα της επανασύνδεσης με την Κούβα, στα πλαίσια της συμφωνίας που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του Barack Obama, επιβάλλοντας περιορισμούς στους ταξιδιωτικούς και εμπορικούς δεσμούς με το σοσιαλιστικό νησί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Trump δήλωσε πως «Έχει άμεση ισχύ η απόφαση μου να ακυρωθεί η μονομερής συμφωνία της τελευταίας διοίκησης των ΗΠΑ με την Κούβα» και συμπλήρωσε ότι «η πολιτική μας θα επιδιώξει μια πολύ καλύτερη συμφωνία για τον κουβανέζικο λαό και τις ΗΠΑ».

Η ανατροπή της πολιτικής του Obama στις σχέσεις με την Κούβα θα σταματήσει πολύ λίγο από την αποσύνδεση των διπλωματικών δεσμών, αλλά επιδιώκει να τερματίσει τις επιχειρηματικές συναλλαγές που ωφελούν οικονομικά την κουβανική κυβέρνηση, ανέφερε η Politico επικαλούμενη αξιωματούχους της διοίκησης του Trump.

The post O Trump ανακοίνωσε αλλαγές στις σχέσεις με την Κούβα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα