«Αθώα» αντικείμενα που πρέπει να προσέχεις πριν τα βάλεις στο πλυντήριό σου

15:43 17/5/2021 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές το πλυντήριο σου έχει εμφανίσει προβλήματα και εσύ δεν ξέρεις από τι προέρχονται; Πολλές! Ήξερες πως και τα απλά αντικείμενα μέσα στο πλυντήριο μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες βλάβες; Μάλλον όχι. Γι’ αυτό το λόγο το Ipop.gr είναι εδώ για να σε προστατέψει από μικρά λάθη που προκαλούν ζημιές στο πλυντήριο σου.

Αντικείμενα / λάθη που προκαλούν ζημιές στο πλυντήριο

Ρούχα με φερμουάρ

Τα φερμουάρ των ρούχων μπορούν να πιαστούν στο τύμπανο του πλυντηρίου και να το κάνουν ζημιά ή να καταστρέψουν κάποιο από τα υπόλοιπα ρούχα

σας. Δεν πρέπει να αφήνεις το ρούχο να πλυθεί με ανοιχτό το φερμουάρ, αλλά με κλειστό. Δηλαδή, εάν βάλεις μια ζακέτα ή ένα τζιν για πλύσιμο πρέπει να είναι με κλειστά τα φερμουάρ. Άρα, πάντα να βεβαιώνεσαι ότι η λαβή του είναι τραβηγμένη προς τα πάνω.

Σουτιέν

parfaitlingerie.com

Τα σουτιέν είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα αντικείμενα στο πλύσιμο. Πολύ συχνά τα σύρματα που έχουν τα σουτιέν ευθύνονται για τις τρύπες που δημιουργούνται στα άλλα ρούχα κατά το πλύσιμο. Επίσης το σύρμα τους μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και στο τύμπανο του πλυντηρίου. Για να αποφύγεις λοιπόν οποιαδήποτε προβλήματα δημιουργούνται από τα σουτιέν, είτε δεν πρέπει να τα πλένετε μαζί με τα άλλα ρούχα, είτε να τα βάλετε σε ένα δίχτυ ή σε μια μαξιλαροθήκη μέσα!

Κέρματα

Pexels

Ένα άλλο αντικείμενο που θέτει σε κίνδυνο το πλυντήριο σας είναι τα νομίσματα. Σε όλους μας έχει συμβεί να ξεχνάμε κέρματα στις τσέπες μας και να μην τα βγάζουμε, πριν να βάλουμε τα παντελόνια ή τα μπουφάν στο πλυντήριο. Εκτός από τον ενοχλητικό θόρυβο, καθώς γυρίζει ο κάδος, τα κέρματα μπορούν να χαλάσουν την αντλία αποστράγγισης. Γι’ αυτό τσεκάρουμε πάντα τις τσέπες μας!

Βρεγμένα ρούχα

Το να αφήνεις βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλυσίματος θα προκαλέσει δυσάρεστες οσμές και πιθανώς μούχλα τόσο στα ρούχα όσο και στο πλυντήριο σας. Άφηνε πάντα την πόρτα του πλυντηρίου σας ανοιχτή.

Υπερβολική χρήση απορρυπαντικού

Pexels

Η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού δεν σημαίνει ότι θα καθαρίσει καλύτερα τα ρούχα σου! Το πιο πιθανό είναι να αφήσει υπολείμματα με άσπρες κηλίδες στα ρούχα. Εάν συμβεί αυτό τότε θα πρέπει να ξαναπλύνεις τα ρούχα. Επίσης μία άλλη συνέπεια είναι ότι τα υπολείμματα του απορρυπαντικού στο πλυντήριο μπορεί να προκαλέσουν μούχλα με το πέρασμα του χρόνου καθώς και να δημιουργήσουν βλάβες στο εσωτερικό του πλυντηρίου και συνάμα στην τσέπη σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Αθώα» αντικείμενα που πρέπει να προσέχεις πριν τα βάλεις στο πλυντήριό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα