Άσχημες εξελίξεις | Ο Eide τερματίζει την προσπάθεια για νέα διάσκεψη για το Κυπριακό

12:42 27/5/2017 - Πηγή: iPop

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Espen Barth Eide, ανακοίνωσε ότι τερματίζει την προσπάθεια για νέα διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σε γραπτή δήλωση ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Espen Barth Eide, τονίζει ότι δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί κοινό έδαφος, παρά τις σοβαρές προσπάθειες να ξεπεραστούν οι διαφορές σε σχέση με τις λεπτομέρειες για μια συνάντηση στη Γενεύη, και έτσι ο ίδιος διακόπτει τις προσπάθειες συγκλησης

νέας διάσκεψης επί του θέματος.

Ο Eide τόνισε ότι χωρίς προοπτική για κοινό έδαφος, δεν υπάρχει βάση για συνέχιση της διπλωματίας μεταξύ των δυο πλευρών, ενώ ανακοινώνει πως τώρα, θα ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και θα τον συμβουλευθεί για το πώς θα συνεχίσει.

Παράλληλα ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών επισημαίνει στη δήλωσή του ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ακιντζί, όπως και τους πρεσβευτές των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο ίδιος στην δήλωση του αναφέρει πως οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων είχαν επιδίωκαν να επιτευχθεί Διάσκεψη για την Κύπρο και να υπάρξει οριστικοποίηση όλων των εκκρεμούντων θεμάτων στη Γενεύη.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλάει για τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Τσίπρα σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο ίδιος δημοσίευσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός συζήτησαν τηλεφωνικά επί του θέματος.

The post Άσχημες εξελίξεις | Ο Eide τερματίζει την προσπάθεια για νέα διάσκεψη για το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα