Η αντιτρομοκρατική είχε ενημερώσει για το χτύπημα στον Παπαδήμο | Από την Βουλή ελέγχθηκε ο φάκελος

09:50 27/5/2017 - Πηγή: iPop

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, μετά το χτύπημα κατά του Παπαδήμου καθώς παραμένει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι σε πολιτικά πρόσωπα ή σε επιχειρηματίες εκτός από τον Λ. Παπαδήμο. Παράλληλα η αντιτρομοκρατική είχε ενημερώσει για το χτύπημα στον Παπαδήμο μέσω απόρρητου εγγράφου.

Υπό τις

προϋποθέσεις αυτές έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και τράπεζες ώστε να μην περάσει κι άλλο δέμα από τα συστήματα ελέγχου των ΕΛΤΑ και των εταιρειών κούριερ.

Παράλληλα η επίθεση στον Παπαδήμο παραπέμπει στους Πυρήνες της Φωτιάς καθώς τον περασμένο Μάρτιο η οργάνωση είχε στείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε διάφορα πολιτικά και επιχειρηματικά ευρωπαϊκά στελέχη, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Τότε οι «Πυρήνες» είχαν στείλει μία προκήρυξη στην οποία ανακοίνωναν ότι θα ακολουθούσε άλλη πιο εκτενής, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρωθυπουργός γίνεται στόχος των τρομοκρατών.

Στη Βουλή έγινε ο έλεγχος του τρομοδέματος

Η κατάθεση του αρχιφύλακα συνοδού ασφαλείας του Λουκά Παπαδήμου ότι το τρομοπακέτο ελέγχθηκε στη Βουλή, επιβεβαιώνεται πλήρως από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας και τις κάμερες της Βουλής στο σημείο παραλαβής της αλληλογραφίας για έλεγχο.

Έτσι, διαψεύδονται οι διαρροές από την φρουρά της Βουλής σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός δεν είχε καταγραφεί για τον έλεγχο.

Τώρα αναζητούν τον διαχειριστή των μηχανημάτων XRAY στη Βουλή έτσι ώστε να εξετάσουν τι πήγε στραβά διότι υπάρχει το οπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται ο άντρας ασφαλείας του Λουκά Παπαδήμου να φτάνει για τον έλεγχο.

Ο αστυνομικός της συνοδείας του Παπαδήμου ο οποίος ήταν επιφορτισμένος για τον έλεγχο της αλληλογραφίας που έφθανε στο σπίτι του πρώην Πρωθυπουργού δήλωσε ότι:

Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι. Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα

Από την άλλη ο φρούραρχος της Βουλής αμφισβητεί την μαρτυρία του αστυνομικού συνοδού του Λουκά Παπαδήμου πως το δέμα που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, πέρασε από τον έλεγχο των μηχανημάτων της Βουλής. Ο ίδιος κάνει λόγο για μια τυπική διαδικασία η οποία δεν τηρήθηκε στην περίπτωση.

Παράλληλα τα μηχανήματα της Βουλής των Ελλήνων, δεν φαίνεται να κρατούν αρχείο λόγω παλαιότητας καθώς είναι από το 2003.

Η αλληλογραφία που ελέγχεται εκεί καθημερινά, είναι πολύ μεγάλη και δυσκολεύει την έρευνα. Κάμερες υπάρχουν ωστόσο στο σημείο παραλαβής της αλληλογραφίας στη Βουλή έτσι ώστε γίνει ο έλεγχός της.

Από το βράδυ της επίθεσης, στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου έχουν διακόψει τη διακίνηση της αλληλογραφίας στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι, καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλους εκρηκτικούς φακέλους.

Στις οδηγίες που έλαβαν χθες οι άνδρες που ανήκουν σε φρουρές επισήμων τονίζεται ότι:

Την αλληλογραφία πρέπει να την παραλαμβάνει μόνο εξειδικευμένο άτομο, το οποίο έχει διατεθεί σε ειδικό γραφείο σε χώρο Υπουργείου, Πολιτικού γραφείου, οικίας κλπ για την παραλαβή και έλεγχο της αλληλογραφίας. Ο ανωτέρω Υπάλληλος ελέγχει κατά προτεραιότητα την ταυτότητα του κομιστή (επίδειξη και καταγραφή αστυνομικής ταυτότητας) και συντάσσει ειδικό έντυπο στο οποίο αναγράφει τα ανωτέρω στοιχεία ταυτότητας, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής. Έπειτα επαληθεύει αν ο κομιστής είναι υπάλληλος αντίστοιχης εταιρίας (πχ Courier) ή εκπρόσωπος του αποστολέα στον οποίο δηλώνει. Εάν δεν γίνει η επαλήθευση με οποιονδήποτε τρόπο, η αλληλογραφία δεν παραλαμβάνεται.

Με απόρρητο έγγραφό της είχε προειδοποιήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τρομοκρατικό χτύπημα

Με απόρρητο έγγραφό της είχε προειδοποιήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του Παπαδήμου. Στα ονόματα της λίστας των ενδεχόμενων στόχων βρισκόταν και του πρώην Πρωθυπουργού.

Επίσης στο απόρρητο έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον Παπαδήμο διότι το όνομά του είχε αναφερθεί στις προκηρύξεις της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” καθώς και στις σημειώσεις που είχαν βρεθεί στην κατοχή της Πόλας Ρούπα. Η προειδοποίηση της Αντιτρομοκρατικής αφορούσε και την πιθανότητα παγιδευμένων δεμάτων, μετά και την αποστολή τρομοδεμάτων, τον προηγούμενο Μάρτιο, σε Schäuble και ΔΝΤ.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο δίνονται και συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ανοίγονται τα ύποπτα δέματα, μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους φρουρούς.

Διαβάστε επίσης:

Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λ. Παπαδήμου μέσα απ’ τα μάτια των συνοδών του

The post Η αντιτρομοκρατική είχε ενημερώσει για το χτύπημα στον Παπαδήμο | Από την Βουλή ελέγχθηκε ο φάκελος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα