Tσίπρας: Σε ανοιχτή γραμμή με Merkel και Macron για μία «δυνατή» λύση

11:28 27/5/2017 - Πηγή: iPop

Σε ανοιχτή γραμμή με Merkel και Macron θα παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια μίας προσπάθειας να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή λύση.

Στην διάρκεια της συνάντησης που είχαν το βράδυ της Πέμπτης, οι τρεις ηγέτες κανόνισαν να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή ώστε να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή λύση,

με σκοπό να αποφευχθεί το σενάριο να ανοίξει νέος γύρος διαβουλεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου.

Μετά το «ναυάγιο» του Eurogroup οι διαβουλεύσεις γίνονται σε υψηλότατο επίπεδο έτσι ώστε να ξεπεραστεί η διαφωνία Γερμανίας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες o Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει μέσα στις δύο επόμενες μέρες τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Καγκελάριο Angela Merkel αλλά και με τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron.

O πρωθυπουργός δεν θα δεχτεί σπασμένη λύση

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα ή θα υπάρξει λύση για το χρέος με συμμετοχή του Ταμείου ή το Ταμείο θα αποχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε σπαστή λύση θα σήμαινε ότι το θετικό DSA του Ταμείου παραπέμπεται στις καλένδες, δηλαδή καθίσταται αδύνατη η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Παράλληλα από την κυβέρνηση θέλουν στο τέλος των διαπραγματεύσεων, να έχουν μια καθαρή λύση η οποία θα προσδιορίζει τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος ανοίγοντας το δρόμο για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE.

The post Tσίπρας: Σε ανοιχτή γραμμή με Merkel και Macron για μία «δυνατή» λύση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα