Άψογο δέρμα και το Καλοκαίρι!

14:16 29/3/2017 - Πηγή: iPop

Καθώς αλλάζει ο καιρός το δέρμα σου αντιδράει με άσχημους τρόπους, ίσως είναι ξηρό τώρα ή γυαλίζει υπερβολικά. Μην ανησυχείς όμως γιατί μπορείς να έχεις άψογο δέρμα και το Καλοκαίρι!

Ο καλύτερος τρόπος για να έχεις αψεγάδιαστο δέρμα είναι να μάθεις να χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα. Μπορείς να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για να μάθεις ποια προϊόντα σου ταιριάζουν.

Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν τα καλύτερα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά ενώ κάποιοι άλλοι ένα μείγμα διαφόρων προϊόντων.

Υπάρχει όμως και η τρίτη επιλογή, του αν αλλάξεις μικρές συνήθειες της καθημερινότητας σου και να αποκτήσεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα!

Εμείς, όμως, σου έχουμε μερικές αρκετά καλές συμβουλές για να έχεις και εσύ άψογο δέρμα το καλοκαίρι:

Πως να απαλύνεις το ξηρό δέρμα:

Χαμήλωσε την θερμοκρασία! Μελέτες έχουν δείξει ότι το ξηρό δέρμα δεν ανταποκρίνεται καλά στο ζεστό νερό. Παρά το γεγονός ότι σε πολλούς αρέσει να κάνουν μπάνιο και ντους για ώρες σε πιο υψηλή θερμοκρασία είναι καλύτερο να κάνεις μπάνιο σε υψηλή θερμοκρασία, όχι περισσότερο από 10 λεπτά. Το ζεστό νερό αφαιρεί το δέρμα σου από το φυσικό φράγμα του και επιδεινώνει το ξηρό δέρμα.

Χρησιμοποίησε ήπια καθαριστικά:

Tα σκληρά καθαριστικά μπορούν να αφαιρέσουν από το δέρμα σου το φυσικό τους φράγμα. Πρέπει να δίνεις προσοχή στα προϊόντα με τα οποία κάνεις την απολέπιση σου, έτσι ώστε να μην είναι πολύ σκληρά. Προτίμησε ειδικά σαπούνια τα οποία μπορείς να προμηθευτείς από τα φαρμακεία. Δοκίμασε να κάνεις απολέπιση με ζάχαρη αντί με αλάτι και απέφυγε προϊόντα με οινόπνευμα ή άλλα τονωτικά που στεγνώνουν το δέρμα.

Δοκίμασε λίγο γάλα:

Για σένα που έχεις σκληρό δέρμα σου προτείνουμε να πάρεις ένα μπολ με γάλα και να το ρίξεις στο πρόσωπο σου. Βρέξε μία πετσέτα με γάλα, άπλωσε την στο πρόσωπο σου και στην συνέχεια ξέπλυνέ το. Το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ που θα βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις βαζελίνη πάνω στο δέρμα σου. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν επιλέξεις την βαζελίνη μην εκτεθείς στον ήλιο καθώς θα αποκτήσεις πανάδες!!!!

Πως να διορθώσεις το λιπαρό δέρμα:

Tα ασπράδια αυγών μπορούν να βοηθήσουν να να σφίξει και αν τονωθεί το λιπαρό δέρμα. Ανακάτεψε ένα ασπράδι αυγού και εφάρμοσε το στο πρόσωπό σου μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια ξέπλυνε το. Κάντο αυτό δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα. Για να γίνει πιο ισχυρό, πρόσθεσε χυμό από μισό λεμόνι και εφάρμοσε το μείγμα στο πρόσωπό σου για 15 λεπτά. Το μείγμα αυτό θα βοηθήσει να ενυδατωθεί και να τονωθεί το δέρμα.

Γιαούρτι:

Εφάρμοσε λίγο γιαούρτι στο πρόσωπο σου μία φορά την μέρα ώστε να αφαιρεθεί η γυαλάδα της επιδερμίδας σου και να απολεπιστεί.

The post Άψογο δέρμα και το Καλοκαίρι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα