Αποτοξίνωση μετά τα Χριστούγεννα: Εάν νιώθεις πώς έχεις χάσει την ενέργειά σου αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

12:57 26/12/2021 - Πηγή: iPop

Τα Χριστούγεννα είναι εκείνη η εποχή του χρόνου όπου όλοι έχουμε την τάση να το παρακάνουμε με το φαγητό. Μένουμε ξύπνιοι μέχρι αργά, πάμε σε πάρτι και ρεβεγιόν και κάνουμε ατελείωτες αγορές. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε πολύ κουρασμένοι και να μην έχουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε για το νέο έτος. Εάν είσαι σε αυτήν την φάση τώρα, είναι πολύ πιθανό το σώμα σου να είναι γεμάτο τοξίνες. Μια αποτοξίνωση μετά τα Χριστούγεννα

θα μπορούσε να είναι ο τέλειος τρόπος για να επαναφέρεις το σώμα σου σε καλή κατάσταση και να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τις γιορτές.

Μύθοι και αλήθειες για την αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Αποτοξίνωση μετά τα Χριστούγεννα βήμα-βήμα

Τοξίνες

Η αποτοξίνωση του σώματός μας με τον σωστό τρόπο απαιτεί αφοσίωση. Οι επιβλαβείς τοξίνες βρίσκονται στα τρόφιμα, τα ποτά και τις συνήθειες στις οποίες μπορεί να συμμετέχουμε καθημερινά, επομένως είναι σημαντικό να τις εξαλείψουμε από τη ζωή μας για τις επόμενες μέρες εάν θέλουμε να επανέλθουμε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αλκοόλ, καφέ, τσιγάρα, επεξεργασμένα σάκχαρα και κορεσμένα λίπη. Όλα αυτά φέρνουν επιβλαβείς τοξίνες στο σώμα μας, αλλά αν τις εξαλείψουμε από τη διατροφή και τη ζωή μας, με την πάροδο του χρόνου οι τοξίνες στο σώμα μας θα μειωθούν.

Το έριξες έξω στις διακοπές; Έτσι πρέπει να αποτοξινώσεις το ήπαρ σου

Φυτικές ίνες & Βιταμίνη C

Οι φυτικές ίνες και η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα μας όταν κάνουμε αποτοξίνωση. Πρώτον, πρέπει να βεβαιωθείς ότι το σύστημά σου λαμβάνει αρκετές φυτικές ίνες, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν επιβλαβών τοξινών. Με αυξημένη ποσότητα φυτικών ινών στη διατροφή μας, οι τοξίνες θα σταματήσουν να συσσωρεύονται και μπορούν να αφαιρεθούν.

Δεύτερον, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του συκωτιού μας, καθώς βοηθά στην αύξηση του αριθμού των αντιοξειδωτικών που βρίσκονται φυσικά στο σώμα μας. Η θεραπεία με ενδοφλέβια βιταμίνη C σε ασθενείς με καρκίνο έχει επίσης δείξει βελτιωμένη ποιότητα ζωής, καθώς και λιγότερες παρενέργειες.

Βότανα

Όταν κάνεις αποτοξίνωση, θα πρέπει να τρως ή να πίνεις φυσικά βότανα όπως η πικραλίδα ή το γαϊδουράγκαθο. Αυτά τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν να δώσεις στο σώμα σου μια επιπλέον ώθηση βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, τα οποία σε βοηθούν να παραμείνεις υγιείς απομακρύνοντας τις επιβλαβείς τοξίνες. Δίνοντας στο σώμα σου μια επιπλέον ποσότητα θρεπτικών συστατικών και βιταμινών με φυσικό τρόπο, το σώμα σου είναι σε θέση να απορροφήσει αυξανόμενες ποσότητες.

Νερό

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινή ζωή, ανεξάρτητα από το αν κάνεις αποτοξίνωση ή όχι. Ωστόσο, εάν βρίσκεσαι σε αυτήν την διαδικασία η συνιστάμενη ποσότητα νερού είναι από 2 λίτρα σε 3 λίτρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αποτοξίνωση μετά τα Χριστούγεννα: Εάν νιώθεις πώς έχεις χάσει την ενέργειά σου αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα