Αποκαλύψεις Θεοδωράκη για λογαριασμούς Παπαντωνίου στην Ελβετία

18:57 28/3/2017 - Πηγή: iPop

Σε αποκαλύψεις σχετικά με τον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης απ’ το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακρικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε γνωστό πως ο κ. Παπαντωνίου διαθέτει τρεις λογαριασμούς στην Ελβετία:

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ελβετικές τράπεζες γνωστοποίησαν στις

ελληνικές αρχές ότι υπάρχουν 3 λογαριασμοί στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και της γυναίκας του

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον κ. Παπαντωνίου ν’ απαντήσει τι είναι αυτοί οι λογαριασμοί, τι λεφτά έχουν και τι κινήσεις έχουν γίνει, υπογραμμίζοντας πως η ύπαρξη αυτών των λογαριασμών οδήγησε στη διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Το Ποτάμι θα ψηφίσει «ναι» στη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά και οι βουλευτές θα προσπαθήσουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε κάθε υπόθεση που έχει οσμή σκανδάλου

Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά, τις μίζες, τα πολυτελή σπίτια, τη διαφυγή στο εξωτερικό, τα δικαστήρια και τελικά το «κουκούλωμα», ο Σ. Θεοδωράκης τόνισε πως ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν στην ελληνική ιστορία.

Ο ίδιος εκτίμησε πως κάτι δεν πάει καλά με τις προανακριτικές και τις εξεταστικές επιτροπές καθώς έχουν υπάρξει 41 σε 43 χρόνια και μόνο 4 παραπομπές. «Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, με την ατιμωρησία είναι εξασφαλισμένη».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μάλιστα φάνηκε ανήσυχος ότι ενδεχομένως και η παρούσα συζήτηση να είναι απλά μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή των πολιτών απ’ την Κυβέρνηση, όμως, «είναι αφορμή για να προβληματιστούμε για την άμυνα της χώρας. Πρέπει να πάψουμε να αγοράζουμε όπλα μόνο για τις μίζες ή για δημόσιες σχέσεις, όπλα που αγοράζονται και δεν χρειάζονται».

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε απ’ το βήμα της Βουλής την κατάργηση του πελατειακού κράτους στο στράτευμα αλλά και αξιοκρατικές απολαβές αντί «για ντροπιαστικούς μισθούς στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».

The post Αποκαλύψεις Θεοδωράκη για λογαριασμούς Παπαντωνίου στην Ελβετία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα