«Αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά»

17:45 28/3/2017 - Πηγή: iPop

«Αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας είναι η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά», σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Βουλή, η Υπουργός ανέφερε τον αγώνα της Κυβέρνησης για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, επιμένοντας ότι στόχος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγμετεύσεων.

Η ίδια έστειλε μήνυμα προς τους δανειστές λέγοντας εμφατικά ότι πρόκειται για αγώνα αντοχής κι όχι ταχύτητας.

«Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν είναι μία ιδεοληψία, αλλά βασικό σημείο της ανάπτυξης»

τόνισε η κα Αχτσιόγλου.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως οι απόψεις του ΔΝΤ εκφράζουν περαιτέρω καταπάτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και πρόσθεσε πως ένα πράγμα είναι σαφές: ότι η Ελλάδα στο θέμα των εργασιακών σχέσεων θα αποτελεί το παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αλλά δεν καθορίζεται η Ευρώπη από την δική μας προσπάθεια και η δική μας προσπάθεια καθορίζεται από την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι μια μάχη που δεν θα εγκαταλείψουμε. Θα δίνουμε μάχη, εκτιμώντας ότι κερδίζουμε έδαφος. Είναι αγώνας αντοχής, όχι ταχύτητας

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση, η Υπουργός τη χαρακτήρισε πολυσύνθετη και δύσκολη: «Τίποτα δεν χάνεται από έναν αγώνα που δίνεται και όλοι στην Ευρώπη συζητούν το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post «Αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα