Ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο για τον Σταύρο Ψυχάρη

18:34 28/3/2017 - Πηγή: iPop

Ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο για τον Σταύρο Ψυχάρη, σύμφωνα με απόφαση του Ι’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Συγκεκριμένα, στον εκδότη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Ο κ. Ψυχάρης κηρύχθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση.

Στην σχετική δικογραφία καταλογίζονται στον κ. Ψυχάρη έξι πράξεις για τα έτη απ’ το 2010 έως το 2014 και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης απ’ το 2011 έως το 2015.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο εκδότης

κρίθηκε ένοχος για τέσσερις απ’ τις συνολικά έξι πράξεις. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε με πρότασή της την ενοχή του κ. Ψυχάρη.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2016, η δίκη είχε αναβληθεί επ’ αόριστον, διότι το δικαστήριο είχε αποδεχθεί την ένταση της υπεράσπισης του κ. Ψυχάρη για ακυρότητα του κλητήριου θεσπίσματος, διότι δεν υπήρχε ακριβής περιγραφή σχετικά με το εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.

Τελικά, η υπόθεση εξετάστηκε εκ νέου όταν το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποδέχθηκε την αναίρεση την οποία άσκησε η εισαγγελέας επί της απόφασης του Ιουλίου.

The post Ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο για τον Σταύρο Ψυχάρη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα