Από πού πήραν το όνομά τους τα βραβεία Oscars;

17:33 9/2/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να παρακολουθείς κάθε χρόνο την απονομή των βραβείων Oscars, όμως δεν σημαίνει ότι ξέρεις αρκετά γι’ αυτά. Για παράδειγμα, ξέρεις από πού βγαίνει το όνομα των Oscars; Ήρθε η ώρα να μάθεις! 

Πολλά έχουν ακουστεί για το όνομα των Oscars, όμως λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ιστορία πίσω από τα χρυσά αγαλματίδια. Κάθε χρόνο γίνεται η τελετή απονομής των βραβείων αυτών, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχουν ασχοληθεί αρκετοί με την

προέλευση της ονομασίας των Oscars.

Αυτά τα 13 tips δεν τα γνωρίζεις για τα Oscars! 

Από πού προέρχεται, λοιπόν, το όνομα των Oscars;

Μπορεί να έχουν γίνει πολλές υποθέσεις κατά καιρούς, όμως μία είναι η επικρατέστερη.

Σύμφωνα με την πιο δημοφιλή εκδοχή, η βιβλιοθηκάριος της Ακαδημίας Κινηματογράφου, Margaret Herrick, με το που είδε το βραβείο αυτό, το 1934, είπε πως μοιάζει σαν τον θείο της τον Oscar.

Πολλοί είναι αυτοί, βέβαια, που έχουν διεκδικήσει κατά καιρούς τον τίτλο του νονού του θείου Όσκαρ. Η πρώτη υποψήφια, μάλιστα, δεν είναι άλλη από την ηθοποιό Bette Davis, η οποία σε μια από τις βιογραφίες της ισχυρίστηκε ότι αποκάλεσε το βραβείο με το όνομα Oscar, εμπνεόμενη από τον σύζυγο της, Harmon Oscar Nelson. Άλλοι, από την άλλη, θέλουν τον Walt Disney να προσφωνεί το 1932 για άγνωστο λόγο “Oscar” το βραβείο που του απένειμε η Ακαδημία, ενώ μερικοί υποστηρίζουν ότι το όνομα των βραβείων ανήκει στον διάσημο Oscar Wilde.

Τα Oscars ή αλλιώς τα Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπως είναι η επίσημη ονομασία τους, είναι κινηματογραφικά βραβεία με παγκόσμια προβολή, που απονέμονται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Η πρώτη απονομή τους πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου του 1929 στο ξενοδοχείο “Ρούσβελτ” στο Hollywood. Την ιδέα είχε ανακοινώσει το 1927 ο Λούις Μπ. Μάγερ, προκειμένου να δοθεί ιδιαίτερη αίγλη και να ενδιαφερθεί ο κόσμος ακόμα περισσότερο για τις κινηματογραφικές ταινίες.

Δες ακόμα:

Ξέρεις τα πάντα για τα Oscars; (Test)

Photo: cnn.com

Το άρθρο Από πού πήραν το όνομά τους τα βραβεία Oscars; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα