Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Αρχιμανδρίτου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως π. Αμβροσίου Σκαρβέλη. Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.

Κύριλλος και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβε μέρος πλειάδα Κληρικών. Ειδικότερα, συμμετείχαν οι Παν/τοι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Ιβήρων Αγίου Όρους Αρχιμ. Ναθαναήλ, Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, Καψά Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης, Γοργολαΐνι Ηρακλείου Αρχιμ. Αρσένιος Σαλούστρος, ο Πανοσιολ. Ιεροκύρηκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ο Πανοσιολ. Παΐσιος Δερμιτζάκης εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, οι Πανοσιολ. Εφημέριοι του ναού Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης και Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των Γ΄ και Β΄ Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστιανάκης και Αιδ/τος Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ο Αρχιερ. Επίτροπος της Η΄ Περιφερείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αιδεσιμ. Πρωτ. του Οικουμενικού π. Γεώργιος Μαλλιωτάκης και ο Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Αικατερίνης Σητείας Αιδεσιμ. Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, ενώ έψαλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη.

Το άρθρο Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Αρχιμανδρίτου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα