Από Δευτέρα με τη μάσκα και στο γραφείο | 110 τα νέα κρούσματα

19:03 1/8/2020 - Πηγή: iPop

Η εβδομάδα από 3/8 αναμένεται να μας βρει με τη μάσκα μας σε όλους τους κλειστούς χώρους εκτός του σπιτιού μας. Με τη μάσκα και στο γραφείο λοιπόν, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις σε ορισμένους επαγγελματίες. Τα νέα κρούσματα, σήμερα 1/8 είναι 110 και οι ανησυχίες εντείνονται καθώς η πορεία τους είναι ανοδική.

Από Δευτέρα με τη μάσκα και στο γραφείο

Μετά την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα στις 31/7 δημιουργήθηκαν απορίες

για το αν θα φοράμε τη μάσκα και στα γραφεία μας. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι καταφατική. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, διευκρίνισε ότι το μέτρο αφορά και χώρους όπου υπάρχουν ακόμα και λίγα άτομα. Η μάσκα που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι εκείνη η οποία καλύπτει και μύτη και στόμα καθώς όσες αφήνουν κενό τελικά δε μας προστατεύουν στο 100%.

Με τη μάσκα και στο γραφείο, ναι, αλλά υπάρχουν και επαγγέλματα τα οποία δυσχεραίνονται όπως είναι για παράδειγμα στην εστίαση ένας εργαζόμενος στην κουζίνα δεν θα μπορεί να αναπνεύσει με μία μάσκα όπως η χειρουργική, ή ένας τραγουδιστής ή λογοθεραπευτής που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εργαστούν με μάσκα και συνεπώς κατατάσσονται στις εξαιρέσεις.

Φυσικά είναι στο χέρι όλων μας να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί ώστε να αποτρέψουμε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Στην περίπτωση, ωστόσο, όπου τα κρούσματα αρχίζουν να αυξάνονται και κατά την ιχνηλάτηση τους θα υπάρχουν έλεγχοι για το αν τηρείται το μέτρο ή όχι.

Τα νέα κρούσματα

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την 1η Αυγούστου 110 νέα κρούσματα και κανένα θάνατο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.587 και των θυμάτων σε 206. Παραμένουν διασωληνωμένοι 10 συμπολίτες μας, ενώ 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν ελεγχθεί συνολικά 539.493 κλινικά δείγματα.

Από τα 110 νέα κρούσματα τα 60 εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, 33 εκ των οποίων συνδέονται με δύο προσδιορισμένες εστίες. Aναλυτικότερα:

9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,3 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,19 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,37 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 10 εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης23 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων6 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα πέντε εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. 1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Στους 128 ανέρχονται οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο τραπέζι η επιστροφή των sms και το τοπικό lockdown

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου για το Open, η κυβέρνηση έχει δύο ορόσημα από τα οποία θα κριθεί αυτή η εξέλιξη, το Δεκαπενταύγουστο και την επανέναρξη των σχολείων. Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να πάρει νέα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού και αν ισχύσει απότομη αύξηση των κρουσμάτων σε πρώτο πλάνο φαίνεται ότι θα εξετάσουν την επιστροφή του sms στο 13033 ώστε να μειωθεί η κυκλοφορία και έπειτα κάποιο τοπικό lockdown.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Η Ρωσία παίρνει τα ηνία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Photo:Pexels

Το άρθρο Από Δευτέρα με τη μάσκα και στο γραφείο | 110 τα νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα