Απέλαση ακόμα και μωρών στην Αυστραλία

08:34 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί να μην το δήλωσε άμεσα, αλλά εμμέσως το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας άνοιξε το δρόμο για απέλαση μωρών μεταναστών, οι οποίοι μετά από αιτήσεις για άσυλο, κρατούνται.

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Αυστραλία δεν έκανε δεκτό το αίτημα μιας μετανάστριας από το Μπαγκλαντές να μην απελαθεί στο απόμακρο νησί Ναούρου.

Στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης στο νησί κρατούνται περίπου 500 άτομα κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ έχουν γίνει αναφορές και για βίαιες

συμπεριφορές εναντίον παιδιών, προκαλώντας την αντίδραση του ΟΗΕ.

Η μετανάστρια από το Μπαγκλαντές γέννησε ενώ βρισκόταν στην Αυστραλία, ωστόσο, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα παιδιά τα οποία είναι μη Αυστραλών γονέων ή γονέων που δεν έχουν άδεια παραμονής, δεν μπορούν να πάρουν την αυστραλιανή υπηκοότητα πριν γίνουν 10 χρονών και επιπλέον θα πρέπει να έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην χώρα.

Έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου, δίνεται το πράσινο φως στον υπουργό Μετανάστευσης να προχωρήσει στην υπόσχεση που είχε δώσει για απέλαση μωρών, αλλά και 54 παιδιών που είχαν μεταφερθεί από το απόμακρο νησί στην Αυστραλία λόγω ιατρικών προβλημάτων, μαζί με τους 150 ενήλικες γονείς τους.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Απέλαση ακόμα και μωρών στην Αυστραλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα