Δεκτή η παράταση για προστασία των κόκκινων δανείων- Τα πάνω- κάτω έρχονται στην φορολογία εισοδήματος

21:57 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Δόθηκε από τους Θεσμούς η παράταση που ζήτησε η ελληνική Κυβέρνηση για την προστασία των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα, λοιπόν με την παράταση, η οποία δίνεται μέχρι 15 Μαρτίου 2016, προστατεύονται τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας και δεν μπορούν να πωληθούν σε ξένα funds μέχρι Κυβέρνηση και Θεσμοί να συμφωνήσουν για την διαδικασία.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Η πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης για

τα κόκκινα δάνεια προβλέπει εξαίρεση από την πώληση σε ξένα funds τα δάνεια, τα οποία συνδέονται με την πρώτη κατοικία.

Η συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00, ενώ το παρών έδωσε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι συναντήσεις των Θεσμών έχουν ως εξής για την Τετάρτη:

09:00 Νέα Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.10.30 Δημόσια Διοίκηση.12.00 Δημοσιονομικά.14.30 Φορολογία εισοδήματος.16.30 Συντάξεις (Πρόκειται να επιβεβαιωθεί το πρωί της Τετάρτης)

Στις 10:00 ο Γιώργος Σταθάκης συναντά και πάλι το κουαρτέτο για τα κόκκινα δάνεια.

Πηγές από την Κυβέρνηση ξεκαθάρισαν ότι δεν τέθηκε θέμα για μείωση των συντάξεων κατά την συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους Θεσμούς το πρωί της Τρίτης.

Η διαπραγμάτευση όμως αναμένεται να είναι σκληρή.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα κατατέθηκε στους Θεσμούς το σχέδιο για την φορολογία εισοδήματος, έπειτα από την απαίτησή τους για πρόταση και για το φορολογικό προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης, έρχονται μεγάλες αλλαγές στους φόρους εισοδήματος.

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, τουλάχιστον στο 50% θα διαμορφωθεί ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος, ενώ υπήρχαν προτάσεις ακόμα και για πάνω από 60%.

Οι κλίμακες εισοδήματος δεν έχουν ακόμα καθοριστεί κι από τις παραπάνω αλλαγές θα υπάρχουν έξτρα έσοδα ύψους 290 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο που κατατέθηκε από την ελληνική Κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Δεκτή η παράταση για προστασία των κόκκινων δανείων- Τα πάνω- κάτω έρχονται στην φορολογία εισοδήματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα