Κρίσιμες συναντήσεις της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς- Το κουαρτέτο απαντά για την πρόταση για την φορολογία εισοδήματος

08:20 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται πως θα μάθει ο Ε. Τσακαλώτος την απόφαση των Θεσμών σχετικά με το αν δέχονται ή απορρίπτουν την ελληνική πρόταση για την φορολογία εισοδήματος με συντελεστή πάνω από 50% για το 2016.

Στις 09:00 ο κ. Τσακαλώτος έχει δώσει ραντεβού με τους επικεφαλής των Θεσμών, ενώ την σκυτάλη θα πάρει αργότερα ο κ. Σταθάκης, ο οποίος θα έχει ακόμα έναν ακόμα κύκλο συζητήσεων μαζί τους για τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόταση για την φορολογία εισοδήματος έχει ως στόχο να μην επιβαρύνει τους φορολογούμενους που έχουν εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ τον

χρόνο, όμως ένα ποσοστό έως και 60% θα είναι ο συντελεστής φορολογίας για τα πολύ υψηλά εισοδήματα (50.000-60.000 ευρώ το χρόνο).

Οι κλίμακες εισοδήματος δεν έχουν ακόμα καθοριστεί κι από τις παραπάνω αλλαγές θα υπάρχουν έξτρα έσοδα ύψους 290 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο που κατατέθηκε από την ελληνική Κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Πώς θα προκύψουν τα έξτρα έσοδα μόνο από εκείνους που βγάζουν πάνω από 50.000 ευρώ το χρόνο;

Θα φορολογούνται όλα τα εισοδήματα των φορολογούμενων, όπως έσοδα από ενοίκια, μερίσματα, τόκοι καταθέσεων, μετοχές, επιχειρηματικές αμοιβές.

Σημειώνεται πως την Τρίτη έγινε αποδεκτή από τους Θεσμούς η πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης για παράταση στην προστασία των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την παράταση, η οποία δίνεται μέχρι 15 Μαρτίου 2016, προστατεύονται τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας και δεν μπορούν να πωληθούν σε ξένα funds μέχρι Κυβέρνηση και Θεσμοί να συμφωνήσουν για την διαδικασία.

Η πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια προβλέπει εξαίρεση από την πώληση σε ξένα funds των δανείων, τα οποία συνδέονται με την πρώτη κατοικία.

The post Κρίσιμες συναντήσεις της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς- Το κουαρτέτο απαντά για την πρόταση για την φορολογία εισοδήματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα