Το βερολινο θα πληρωσει 600 εκατ. ευρω για τη φιλοξενια προσφυγων σε 22 ξενοδοχεια...

08:30 3/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Το σχέδιο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πλάνου που αφορά την ενοικίασι 10.000 δωματίων για πρόσφυγες, με μέσο ...
κόστος το καθένα στα 50 ευρώ την βραδιά, ή 18.000 ευρώ για ένα ετήσιο πρόγραμμα με πληρωμένα τα έξοδα διατροφής αλλά και ενσωμάτωσης.

Η εταιρία Grand City Hotels, η οποία έχει έδρα στο Λονδίνο και έχει στην ιδιοκτησία της τα υπό ενοικίαση ξενοδοχεία, θα προσφέρει αυτές τις εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων κάποιες μονάδες των Holiday Inn
και των Wyndham. Η συμφωνία είναι προφανώς επωφελής για την συγκεκριμένη εταιρία, καθώς οι αρχές εγγυώνται πληρότητα της τάξης του 95% όταν οι κανονικοί ρυθμοί στους οποίους κινούνται αυτά τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε πληρότητες της τάξης του 60%.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine το συνολικό κόστος αυτής της ενέργειας θα φθάσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Η αποκάλυψη αυτή έφερε την άμεση αντίδραση των πολιτών μέσων των social media οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν είναι λογικό να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τέτοια εξωφρενικά ποσά, ενώ άλλοι τα έβαλαν με τον κύριο στόχο, πλέον, αυτής της κατάστασης, την Μέρκελ και την πολιτική της στο προσφυγικό.

Η Γερμανική πρωτεύουσαν, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τους τεράστιους αριθμούς προσφύγων που έχουν εισρεύσει σ' αυτήν. Μόνο στο Βερολίνο έχουν αναζητήσει καταφύγιο τουλάαχιστον 80.000 πρόσφυγες από τους πάνω από 1 εκατομμύριο που έφθασαν στην Γερμανία μέσα στο 2015.

Μέχρι στιγμής οι αρχές της πόλης έχουν χρησιμοποιήσει περίπου 50 στάδια και γυμναστήρια αλλά και μία σειρά από άδεια κτίρια γραφείων τραπεζών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες. Ακόμα και το παλαιό αεροδρόμιο της πόλης, το Tempelhof φιλοξενεί αυτή την στιγμή σε διάφορους χώρους του τουλάχιστον 7.000 πρόσφυγες, την ίδια στιγμή πάντως που από όλους τους φορείς της πόλης ακούγονται όλο και πιο δυνατά πλέον οι φωνές που λένε ότι οι δυνατότητες για φιλοξενία και παροχή βοήθειας σε τέτοιους αριθμούς προσφύγων έχει πλέον αγγίξει τα όριά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα