Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων για τα self-test – Όσα πρέπει να γνωρίζεις με το άνοιγμα των σχολείων

20:16 11/4/2021 - Πηγή: iPop

Από σήμερα, Κυριακή 11/4/2021, η πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων για τα self-test είναι σε λειτουργία. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις και σε αφορούν άμεσα από το πως δηλώνεις το αποτέλεσμα μέχρι το τι κάνεις αν είσαι θετικός στον κορονοϊό θα τα βρεις παρακάτω!

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων για τα self-test

Από τις 11/4 είναι διαθέσιμη η λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας προκειμένου όσοι πολίτες εξετάζονται με self-test να μπορούν να δηλώσουν τα αποτελέσματά τους. Μαθητές,

εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στο self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, ώστε η  επαναλειτουργία των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου να γίνει με ασφάλεια. 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εξετάζονται δύο φορές την εβδομάδα και βάσει του ΑΜΚΑ τους θα προμηθεύονται τα απαραίτητα τεστ.

Πως γίνεται η δήλωση των αποτελεσμάτων

Τόσο γονείς όσο και μαθητές και εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet και καταχωρώντας τα προσωπικά τους στοιχεία. Αν το self-test είναι αρνητικό για τους μαθητές τότε θα τους εκδίδεται μία ειδική κάρτα για την είσοδό τους στο σχολείο, αντίστοιχα μία βεβαίωση για τους εκπαιδευτικούς. Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.

Τι κάνω αν το αποτέλεσμα είναι θετικό

Εάν το self test βγει θετικό και βγει και το επαναληπτικό rapid test θετικό τότε ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Σκοπός της διαδικασίας των self tests είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS – CoV -2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα. Ένας στους τρεις, είναι φορέας του SARS – CoV -2, δεν έχει συμπτώματα και μπορεί να μεταδώσει τον ιό χωρίς να το γνωρίζει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων για τα self-test – Όσα πρέπει να γνωρίζεις με το άνοιγμα των σχολείων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνοιξε, -test – Όσα,anoixe, -test – osa