Το “Ecosystem of Peru” -Η πιο απαιτητική συνταγή του MasterChef- σε προκαλεί να δοκιμάσεις να το φτιάξεις

14:01 11/4/2021 - Πηγή: iPop

Τόλμησε να δοκιμάσεις τις ζαχαροπλαστικές σου δεξιότητες σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πιάτα που έχει παρουσιαστεί στο MasterChef. Η συνταγή του pastry chef, Μαρίνου Κοσμά, είναι κάτι παραπάνω από απαιτητική και δυσκόλεψε τους παίκτες στο επεισόδιο του Σαββάτου (10/4). Ωστόσο, το “Ecosystem of Peru” του MasterChef είναι μία συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις!

Φτιάχνουμε τη συνταγή “Ecosystem of Peru” του MasterChef

Κελύφη από Σοκολάτα

Σοκολάτα manjari 500 gr

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα
και κάνουμε tempering με τη γνωστή διαδικασία 45 – 28 – 30.5.Γεμίζουμε τα κελύφη, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσει.Καθαρίζουμε το χείλος και βάζουμε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά.Αφαιρούμε και περνάμε από μίξη χρυσού χρώματος και χάλκινου και τα δύο κελύφη.

Σοκολατένια κλαδιά δέντρου

Υλικά

Λιωμένη σοκολάτα από κελύφηκακάο

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα και ακολουθούμε τους κανόνες tempering όπως στα κελύφη.Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Έχουμε έτοιμο ένα πλαστικό με νερό και πάγο και κόβουμε ακανόνιστες γραμμές με τη σοκολάτα. Αφήνουμε μέσα εκεί για περίπου 15-20 λεπτά, αφαιρούμε και βουτάμε μέσα σε σκόνη του κακάο. Διακοσμούμε με 2 τεμάχια στο κέλυφος.

Για την pates a bombe

Υλικά:

240 γρ. κρόκος αυγού100 γρ. ολόκληρο αυγό180 γρ. ζάχαρη120 γρ. νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αυγά στο μίξερ και χτυπάμε με σύρμα στη μεσαία ταχύτητα. Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε ένα σιρόπι-καραμέλα με το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε έως τους 117 βαθμούς.Αφαιρούμε και προσθέτουμε σε ροή μέσα στο μίξερ, ενώ χτυπάει σε σταθερή μεσαία ταχύτητα.Μόλις κρυώσει αφαιρούμε το μείγμα και ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα.Μους Περουβιανής Σοκολάτας (με μέθοδος pates a bombe)

Υλικά

110 ml γάλα320 gr. pates a bombe400 γρ. κρέμα σε σαντιγί (ημιπαχύρευστη σαν γιαούρτι)325 γρ. σοκολάτα illanka

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.Βράζουμε το γάλα και κάνουμε μια γαλακτοματοποίηση με τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (ημιπαχύρευστη).Μόλις είναι έτοιμη η pates a bombe ενώνουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας με μαρίζ.·Βάζουμε τη μους μέσα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε το ένα κέλυφος.

Crumble από Καφέ, Κακάο και Τόνκα

Υλικά

100 γρ. βούτυρο100 γρ. ζάχαρη καστανή100 γρ. αμύγδαλο σκόνη80 γρ. αλεύρι μαλακό20 γρ. κακάο σκόνη5 γρ. κόκκους καφέ1 φασόλι Τόνκα ξυσμένο

Εκτέλεση

Σπάμε τους κόκκους καφέ σε γουδί.Ενώνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με φτερό για 3 λεπτά σε σταθερή ταχύτητα.Αφαιρούμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15΄. Στα 10΄ κάνουμε ένα ανακάτεμα.Μόλις κρυώσει βάζουμε πάνω από τη μους τριμμένο να επικαλύψει αλλά και σε μερικά μικρά κομμάτια (4-5).

Lychee raindrop

Υλικά

250 γρ. νερό εμφιαλωμένο1 σταγόνα Αιθέριο έλαιο lychee20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική1 γρ. Αγάρ – αγάρ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά το αγάρ αγάρ με τη ζάχαρη σε ένα μπολ.Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη-αγάρ για περίπου 3 λεπτά.Προσθέτουμε το έλαιο.Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, γεμίζουμε μια σύριγγα και γεμίζουμε τα παριζιέν.Αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε επάνω στο γλυκό.

Passion fruit cremeux

300 γρ. Passion fruit πουρές125 γρ. αυγό ολόκληρο200 γρ. Κρόκος αυγού215 ζάχαρη250 βούτυρο μαλακό6 γρ. φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

Στο θερμομίξ, προσθέτουμε το πάσιον φρούτ, τα αυγά με τους κρόκους και τη ζάχαρη και παστεριώνουμε στους 82ο.Μόλις παστεριωθεί το μείγμα, ρίχνουμε τη ζελατίνη που την έχουμε βάλει σε παγόνερο και την έχουμε σουρώσει και μόλις πέσει η θερμοκρασία στους 50ο, ενσωματώνουμε το βούτυρο.Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε στο ψυγείο.

Μαγειρεύουμε τη συνταγή για τα bao ban του MasterChef

Pecan nuts Dacquοise

Ελαφρύ παντεσπάνι με Πεκάν ξηρούς καρπούς

Υλικά

57,5 γρ. αλεύρι σκληρό50 γρ. αμύγδαλο σκόνη120 γρ. Πεκαν nuts σκόνη100 γρ. ζάχαρηΜαρέγκα200 γρ. ζάχαρη280 γρ. ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε και διπλοκοσκινίζουμε το αλεύρι με το αμύγδαλο, το Πεκάν σκόνη και τα 100 γρ. ζάχαρη.Χτυπάμε το ασπράδι με σύρμα και προσθέτουμε τα 200 γρ. ζάχαρη βροχηδόν.Αφαιρούμε και ανακατεύουμε απαλά, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ με το μείγμα από τις σκόνες.Στρώνουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μερικά λεπτά.Κόβουμε και προσθέτουμε μια στρώση ανάμεσα στο μους.

Καλή επιτυχία!

Πώς να φτιάξεις τη σως Café De Paris που είδες στο MasterChef

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το “Ecosystem of Peru” -Η πιο απαιτητική συνταγή του MasterChef- σε προκαλεί να δοκιμάσεις να το φτιάξεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα