«Ανοησία» χαρακτηρίζει ο Σόιμπλε την αύξηση του ΦΠΑ αλλά δεν βλέπει εναλλακτική λύση

19:26 30/5/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι «οικονομική ανοησία» εξέφρασε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε σε ομιλία του. Παράλληλα όμως παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε αναφερόμενος στους φόρους στην Ελλάδα

πως «καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν, αλλά δεν καταβάλλονται. Όταν τώρα η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι «οικονομική ανοησία. Όταν το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα, δεν μένει παρά αυτό».

Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτός είναι και ο λόγος που η χώρα μας έχει άμεσα ανάγκη από μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναγνώρισε ότι η κρίση στην χώρα μας έχει αρχίσει να υποχωρεί, ενώ έκανε λόγο και για σημείο καμπής στο οποίο βρίσκεται η ανεργία.

«Φαίνεται ότι η ύφεση στην Ελλάδα υποχωρεί. Και στην Ελλάδα η ανεργία πλησιάζει ένα σημείο καμπής».

Κλείνοντας, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένα ξεπερασμένο μοντέλο, παρά την ύφεση στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα για το Brexit.

«Δεν ισχύει καθόλου ότι δεν πρέπει να έχουμε ελπίδα. Ακόμη και αν μερικές φορές υπάρχουν οριακές αποφάσεις, π.χ. οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία και οι περιφερειακές εκλογές, δίνουν ελπίδα ότι οι εξελίξεις δεν προχωρούν γενικά εναντίον του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος».

Photo: The Council of the European Union / SOOC

The post «Ανοησία» χαρακτηρίζει ο Σόιμπλε την αύξηση του ΦΠΑ αλλά δεν βλέπει εναλλακτική λύση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα