Το δράμα των προσφύγων αποτυπωμένο σε μια σπαρακτική φωτογραφία

19:09 30/5/2016 - Πηγή: iPop

Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν την απελπιστική κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών που παλεύουν καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο. Χιλιάδες άτομα επιχειρούν μέσω της Μεσογείου να προσεγγίσουν την Ευρώπη ελπίζοντας σ’ ένα καλύτερο μέλλον.

Όμως πολλοί είναι εκείνοι που δεν τα καταφέρνουν, με τη Μεσόγειο να ξεβράζει καθημερινά δεκάδες σορούς ενηλίκων και μικρών παιδιών.

Την Κυριακή οι διασώστες της ομάδας «Sea Watch» βρέθηκαν αντιμέτωποι στις ιταλικές ακτές με 45 πτώματα μεταναστών. Ανάμεσα σ’ αυτά κι εκείνο ενός μικρού μωρού.

Οι διασώστες το έβγαλαν απ’

την θάλασσα με την ελπίδα ότι θα είναι ακόμα ζωντανό.

Ο Γερμανός διασώστης Μάρτιν, ο οποίος φαίνεται στη φωτογραφία να κρατά το άψυχο σώμα του βρέφους, δηλώνει στο Reuters: «Είχε προτάξει τα χέρια του με τα μικρά του δάχτυλα στον αέρα, ο ήλιος έλαμπε στα λαμπερά, φιλικά, αλλά ακούνητα μάτια του».

Το επάγγελμά του μουσικοθεραπευτής. Έτσι το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ξεκινήσει να τραγουδά στο βρέφος.

Η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα απ’ την ομάδα κάνει το γύρο του κόσμου και ξυπνάει μνήμες απ’ τον μικρό Αϊλάν.

Η εικόνα σκληρή και ο απολογισμός των νεκρών ανθρώπων στη θάλασσα όλο και μεγαλώνει. Μόνο την τελευταία εβδομάδα υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο 700 μετανάστες στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την Ιταλία απ’ τη Λιβύη.

Photo: Buettner/Eikon Nord GmbH Germany/Handout via REUTERS

The post Το δράμα των προσφύγων αποτυπωμένο σε μια σπαρακτική φωτογραφία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα