Πώς να φτιάξεις την πιο εύκολη και γευστική πραλίνα φουντουκιού

17:18 30/5/2016 - Πηγή: iPop

Συνταγές για σπιτική πραλίνα θα βρεις πολλές στο διαδίκτυο. Κι εγώ κάνοντας μια μικρή έρευνα βρήκα δεκάδες. Διαβάζοντας όμως τι πρέπει να κάνω βήμα βήμα είδα ότι δεν αξίζει τον κόπο. Ήθελα μια συνταγή που να είναι εύκολη, να μη μετανιώσω την ώρα και την στιγμή που είπα να τη δοκιμάσω. Επίσης, ήθελα να μην έχει ίχνος γάλακτος, όσοι έχετε αλλεργίες ή παιδιά με αλλεργίες με καταλαβαίνετε, αλλά ούτε συντηρητικά. Για καλή μου τύχη τη βρήκα. Και για καλή σου τύχη τη μοιράζομαι μαζί σου.

Τα υλικά είναι λίγα, τα βρίσκεις εύκολα και δε θα σε παιδέψω με γραμμάρια, λίτρα κτλ. Μετράω με φλυτζάνια.

Τι
θα χρειαστείς:2 φλυτζάνια φουντούκια¼ του φλυτζανιού κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)¼ του φλυτζανιού λάδι (εγώ έβαλα ελαιόλαδο, αν σε ενοχλεί η μυρωδιά μπορείς να βάλεις σπορέλαιο, δεν αλλάζει κάτι στην υφή)½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια (προαιρετικά)1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη ή 2 κουταλιές του γλυκού μέλιΤι θα κάνεις:Βάζεις το φούρνο να προθερμαίνεται και απλώνεις σε ένα ταψί τα φουντούκια.Τα ψήνεις για περίπου 15′ στους 200ο C, μέχρι να μαυρίσουν από έξω και να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα μέσα.Τα τρίβεις με μια πετσέτα μέχρι να ξεφλουδιστούν.Τα βάζεις στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν κρέμα.Προσθέτεις το κακάο και βάζεις, αν θέλεις, βανίλια.Η επόμενη προσθήκη έχει να κάνει καθαρά με τις γευστικές σου απαιτήσεις. Πόσο γλυκιά θέλεις να είναι η νουτέλα σου; Μπορείς να βάλεις 1 κούπα ζάχαρη άχνη ή 2 κουταλιές του γλυκού μέλι αν προτιμάς, ακόμα και καστανή ζάχαρη. Προσωπικά, πάντα βάζω ή τη μισή ζάχαρη από όσο λέει η συνταγή και χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα καστανή ή το μέλι. Βέβαια, εγώ προτιμώ τις πιο bitter γεύσεις.Προσθέτεις και το λάδι και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Ήρθε η ώρα, αφού φας, να σου φύγει το απωθημένο, να αποθηκεύσεις την πραλίνα σου, η οποία να σου πω εδώ ότι μπορεί να διατηρηθεί έως και 2 μήνες. Τη βάζεις σε ένα βαζάκι, κλείνεις καλά το καπάκι και την τοποθετείς στο ψυγείο, αν θέλεις να είναι πιο σφιχτή ή σε θερμοκρασία δωματίου, αν θέλεις να είναι πιο παχύρευστη.

Καλή όρεξη!

The post Πώς να φτιάξεις την πιο εύκολη και γευστική πραλίνα φουντουκιού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα