Ανοιχτά τα πάρκα και τα άλση | Αναλυτικά όσα ισχύουν

15:06 4/5/2020 - Πηγή: iPop
| Αναλυτικά

Ανακοινώθηκε επίσημα πως είναι και πάλι ανοιχτά τα πάρκα και τα άλση της Αττικής για τους πολίτες. Ανοικτός και ο Εθνικός Κήπος.

Ποια είναι τα πάρκα και τα άλση που είναι ανοιχτά;

Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, είναι και πάλι στη διάθεση των πολιτών το Πεδίο του Άρεως, το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», το άλσος «Φινόπουλος», το Αττικό Άλσος, και κάθε άλλο πάρκο και άλσος της Αττικής.

Η

χρήση των πάρκων και των αλσών αφορά την ατομική άθληση και την ψυχαγωγία, με τη σχετική απόφαση να λαμβάνεται κατόπιν συνεννόησης του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται πως το ωράριο επισκέψεων είναι το ίδιο μ’ αυτό που ίσχυε και πριν τον κορονοϊό.

«Στην παρούσα φάση γίνονται κρίσιμα βήματα για την επάνοδο στην κανονικότητα. Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα ρισκάρουμε όσα πετύχαμε», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Εκτός απ’ τα πάρκα της Περιφέρειας Αττικής, από σήμερα λειτουργεί κανονικά και ο Εθνικός Κήπος, στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται πως απ’ τη Δευτέρα 4 Μαΐου, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται, εκτός απ’ τα πάρκα και τα άλση, και τις παραλίες για άθληση. Ωστόσο, οι οργανωμένες παραλίες θα παραμείνουν κλειστές.

Ποιοι χώροι άθλησης ανοίγουν στην Αθήνα

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε τους χώρους άθλησης που ανοίγουν. Τηρώντας όλους τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου προπόνησης, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) προχωράει, από μεθαύριο Τρίτη 5 Μαΐου, στην επαναλειτουργία για δωρεάν ατομικές προπονήσεις κατόπιν ραντεβού των εξής ανοικτών χώρων:

Αθλητικό Κέντρο Στίβου Γκράβας (θα επιτρέπεται η είσοδος σε έως 15 άτομα ανά ώρα), τηλ.: 210 2287506Γήπεδα Τένις: Στο Ρουφ, Πειραιώς & Εχελιδών, τηλ.: 210 3421260, στην Ελληνορώσων, πλατεία Κρημνίτσης, τηλ.: 210 6711016, στο Γουδή, Γ. Παπανδρέου και Κανελλοπούλου, τηλ.: 210 7771990, στα Άνω Πατήσια, Μητσάκη & Πολυλά, τηλ.: 210 2025634

Τα Αθλητικό Κέντρο και τα γήπεδα τένις θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 ως 21:00 κατόπιν ραντεβού που θα έχει κλειστεί με τηλεφωνική επικοινωνία. Η διάρκεια της παραμονής κάθε αθλούμενου στο Αθλητικό Κέντρο Στίβου δεν θα ξεπερνά την μία ώρα.

Διαβάστε ακόμα:

Καραντίνα τέλος: Πώς κυκλοφορούμε, τι είναι ανοιχτό, πού φοράμε μάσκα

Photo: Δώρα Αντωνίου

Το άρθρο Ανοιχτά τα πάρκα και τα άλση | Αναλυτικά όσα ισχύουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανοιχτά, | Αναλυτικά,anoichta, | analytika