Αγγίζεις συνέχεια το πρόσωπο σου; Αυτοί είναι οι τρόποι να κόψεις την κακή συνήθεια που μεταφέρει μικρόβια

14:54 17/9/2021 - Πηγή: iPop

Σήμερα πιθανότατα άγγιξες το πρόσωπό σου εκατοντάδες φορές χωρίς καν να το καταλάβεις. Αυτή είναι μια καλή στιγμή όχι μόνο να συνειδητοποιήσεις πόσες φορές επανέλαβες αυτήν την κίνηση αλλά και να την σταματήσεις. Τα χέρια μεταφέρουν μικρόβια τα οποία είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν στο πρόσωπο, την μύτη και τα μάτια σου. Ειδικά στην εποχή του κορονοϊού, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος. Αυτή η πράξη εξάπλωσης μικροβίων όχι μόνο μεταδίδει ασθένειες αλλά μπορεί επίσης να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Τα καλά νέα

είναι ότι μπορείς να το σταματήσεις. Αυτές είναι κάποιες μικρές συμβουλές που θα σου δείξουν πώς να σταματήσεις να αγγίζεις το πρόσωπό σου τόσο συχνά.

Πώς πρέπει να πλένεις τα χέρια σου για να φύγουν τα μικρόβια;

Πώς να σταματήσεις να αγγίζεις το πρόσωπό σου

Κράτα τα χέρια σου απασχολημένα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κόψεις την κακιά συνήθεια να αγγίζεις το πρόσωπο σου είναι να κρατάς τα χέρια σου απασχολημένα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μπάλα πίεσης ή ένα λαστιχάκι γύρω από τον καρπό σου για να παίζεις με αυτό κάθε φορά που θέλεις να αγγίξεις το πρόσωπό σου.

Φαντάσου ότι τα χέρια σου είναι βρώμικα

Αν και παράδοξη αυτή η λύση είναι τέλεια. Κάθε φορά που θέλεις να αγγίξεις το πρόσωπο σου σκέψου ότι τα χέρια σου είναι βρώμικα ακόμα και αν δεν είναι. Φαντάσου όλα τα αντικείμενα που έχουν ακουμπήσει και τα μικρόβια που μπορεί να έχουν και με αυτήν την κίνηση να μεταφέρονται κατευθείαν στο πρόσωπο σου. Μπορεί να είναι ενοχλητικό αλλά σίγουρα θα βοηθήσει.

Unsplash/Luca Discenza

Μέτρα κάθε άγγιγμα

Σύμφωνα με έρευνες, αγγίζουμε το πρόσωπό μας 0,5 έως 3 φορές το λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι αγγίζουμε εκατοντάδες φορές το πρόσωπό μας μέσα στην μέρα. Ένας πρακτικός τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κακιάς συνήθειας είναι να μετράμε κάθε άγγιγμα. Μόνο αυτή η μικρή κίνηση είναι ικανή να σε κάνεις αμέσως να μειώσεις και να ελέγχεις τις φορές που φέρνεις τα χέρια σου στο πρόσωπο.

Ζωγράφισε μια μαύρη τελεία

Ένας ακόμη πιο δραστικός τρόπος εάν οι παραπάνω δεν λειτουργήσουν (αν και ευχόμαστε να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο) είναι να ζωγραφίσεις μια μαύρη τελίτσα στην παλάμη σου. Έτσι, κάθε φορά που την βλέπεις θα σου υπενθυμίζει να μην αγγίξεις το πρόσωπό σου.

Ζήτα βοήθεια

Εάν αυτή η κακή συνήθεια σου έχει γίνει πραγματικά επικίνδυνη και η καταμέτρηση, η οπτικοποίηση ή η απασχόληση των χεριών δεν λειτουργούν ζήτα από έναν φίλο να σε βοηθήσει. Ενημέρωσέ τον για το πρόβλημα σου και πες του κάθε φορά που σε βλέπει να αγγίζεις το πρόσωπό σου να σου υπενθυμίζει να κρατάς τα χέρια σου μακριά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αγγίζεις συνέχεια το πρόσωπο σου; Αυτοί είναι οι τρόποι να κόψεις την κακή συνήθεια που μεταφέρει μικρόβια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Αγγίζεις, Αυτοί,angizeis, aftoi