Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο καλύφθηκε με αντιπυρική κουβέρτα για να προστατευτεί

13:40 17/9/2021 - Πηγή: iPop

Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο απειλείται απ’ τις πυρκαγιές και οι πυροσβέστες το τύλιξαν με αντιπυρική κουβέρτα για να το προστατεύσουν.

Οι φλόγες απειλούν το Sequoia National Park στην Καλιφόρνια, το διάσημο πάρκο με τις γιγάντιες σεκόγιες στη Σιέρα Νεβάδα. Οι πυροσβέστες τύλιξαν, λοιπόν, τη βάση του μεγαλύτερου δέντρου στον κόσμο με αντιπυρική κουβέρτα για να το προστατεύσουν.

Το δέντρο του στρατηγού Σέρμαν θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο σε όγκο: Έχει ύψος 84 μέτρα και περιφέρεια 31 μέτρα στο επίπεδο του εδάφους.

Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο:

«Το τεράστιο δέντρο του

στρατηγού Σέρμαν στο δάσος του εθνικού πάρκου τυλίχθηκε με αντιπυρικό υλικό ως προστασία από την θερμοκρασία και στη χειρότερη περίπτωση από τις φλόγες», είπε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Ρεβέκκα Πάτερσον.

Το αλουμινένιο περιτύλιγμα είναι ικανό να αντέξει υψηλές θερμοκρασίες, όμως, για μικρό χρονικό διάστημα. Σημειώνεται πως οι πυρκαγιές μικρής έντασης δεν επηρεάζουν τις τεράστιες σεκόγιες, οι οποίες δεν καίγονται χάρη στον πολύ χοντρό κορμό τους και τα κλαδιά τους που βρίσκονται σε πολύ μεγάλο ύψος, μακριά από τις φλόγες. Μάλιστα, έχουν ανάγκη τις πυρκαγιές για να αναπαραχθούν: Η θερμότητα βοηθά τα κουκουνάρια τους να σκάσουν με αποτέλεσμα μια βροχή σπόρων του δέντρου να πέσει στο έδαφος το οποίο έχει καθαρίσει από τη βλάστηση εξαιτίας της φωτιάς, κάτι που τους επιτρέπει να αναπτυχθούν. Όμως, δεν μπορούν να προσαρμοστούν για να αντέχουν στις πιο έντονες πυρκαγιές που ξεσπούν τα τελευταία χρόνια στην Καλιφόρνια λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, το υλικό χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη δυτική πλευρά των ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, σπίτια κοντά στη λίμνη Ταχόε διασώθηκαν χάρη σ’ αυτό το υλικό.

Τι είναι οι σεκόγιες;

Η σεκόια (επιστημονική ονομασία σεκόγια η αειθαλής, Sequoia sempervirens) είναι μεγάλο κωνοφόρο δέντρο. Είναι το μόνο υπάρχον είδος του γένους Σεκόια, στην οικογένεια Κυπαρισσοειδή. Είναι αειθαλής, μονόοικη και μακρόβια, αφού ζει 1.200 με 1.800 χρόνια ή και περισσότερο. Είναι το ψηλότερο δέντρο στη Γη, αφού μια σεκόγια (ο Υπερίων) έχει μετρηθεί ότι έχει ύψος 115,61 μέτρα, ενώ μια άλλη είχε διάμετρο στο ύψος του στήθους 7,9 μέτρα. Πριν την υλοτόμηση, δάση σεκόγιας κάλυπταν περίπου 8.500 τ.χλμ. στην παράκτια Καλιφόρνια και το νοτιοδυτικό Όρεγκον.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο καλύφθηκε με αντιπυρική κουβέρτα για να προστατευτεί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο καλύφθηκε με αντιπυρική κουβέρτα για να προστατευτεί,