Άναψαν τα αίματα μεταξύ Ντ. Τραμπ- Πάπα Φραγκίσκου

16:22 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Μεγάλη ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Ποντίφικας επιτέθηκε στον υποψήφιο για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικανούς λέγοντας πως δεν είναι Χριστιανός από τη στιγμή που θέλει να οικοδομήσει τείχη. Ενώ ο Τραμπ έσπευσε να του απαντήσει παγώνοντας τους πάντες.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ έδειξε πως έγινε έξαλλος με τις δηλώσεις του Πάπα και τον αποκάλεσε «ελεεινό».

Σημείωση!

Ο

Πάπας στην επιστροφή του στη Ρώμη από το Μεξικό ερωτήθηκε για τα τείχη που είχε δηλώσει ο Τραμπ πως θα οικοδομήσει στα σύνορα ΗΠΑ Μεξικού.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος:

Αν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος ο Πάπας Φραγκίσκος θα εύχεται και θα προσεύχεται να ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ

Επίσης ο Ντ.Τραμπ στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής τόνισε:

«Το Βατικανό είναι για τους τζιχαντιστές το απόλυτο τρόπαιο και αν εκείνος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ το Ισλαμικό Κράτος θα τους είχε εξουδετερωθεί με πράξεις. Δε θα συνέβαινε ότι συμβαίνει σήμερα με τους πολιτικούς που είναι μόνο λόγια για τους τζιχαντιστές».

Ενώ κλείνοντας σημείωσε:

Για ένα θρησκευόμενο άτομο είναι επαίσχυντο να αμφισβητεί την πίστη ενός άλλου ατόμου, είμαι ένας υπερήφανος χριστιανός και σαν Πρόεδρος δεν θα επιτρέψω επιθέσεις στον χριστιανισμό, ούτε θα επιτρέψω την αποδυνάμωσή του. Χρησιμοποιούν τον Πάπα σαν μαριονέτα και αυτοί που το κάνουν θα έπρεπε να ντρέπονται, ειδικά όταν εμπλέκονται τόσες ζωές και όταν η παράνομη μετανάστευση είναι τόσο ανεξέλεγκτη

Αξίζει να τονιστεί πως νωρίτερα το Βατικανό είχε διευκρινίσει ότι ο Ποντίφικας με τις δηλώσεις του δεν άσκησε πολιτική και υπογράμμισε:

Η πολιτική δεν είναι το επάγγελμα του Πάπα. Είναι ένας άνθρωπος της πίστης, δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ότι το ποιμενικό του μήνυμα έχει πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις

The post Άναψαν τα αίματα μεταξύ Ντ. Τραμπ- Πάπα Φραγκίσκου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα