Μπαράζ συλλήψεων για την επίθεση στην Άγκυρα

15:03 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στην Άγκυρα την Τετάρτη έχει εξαπολύσει η τούρκικη αστυνομία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις 17.

Τα 17 άτομα των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα συνελήφθησαν σε επτά διαφορετικές επαρχίες της Τουρκίας. Όπως, τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Άγκυρας Χαρούν Κονταλάκ επιβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες

αρχές συνεχίζουν να αναζητούν έναν ύποπτο.

Σημείωση!

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην καρδιά της Άγκυρας στην Τουρκία το απόγευμα της Τετάρτης από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Τη ζωή τους έχασαν 28 άτομα και τραυματίστηκαν 61.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για 14 συλλήψεις.

Ενώ ο Κονταλάκ τόνισε:

«Ήδη η έρευνα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι κρατικοί αξιωματούχοι θα κάνουν σύντομα τις απαραίτητες ανακοινώσεις».

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλού τόνισε σε δηλώσεις του πως η επίθεση σχεδιάστηκε από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και από την πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων μαχητών της Συρίας.

Ενώ αξίζει να τονιστεί πως ο αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), ένοπλο σκέλος του οποίου είναι οι YPG, ο Σάλεχ Μούσλιμ, αλλά και ένας αξιωματούχος του PKK, ο Τζεμίλ Μπαγίκ, έσπευσαν να διαψεύσουν αμέσως τις κατηγορίες.

photo:AFP

The post Μπαράζ συλλήψεων για την επίθεση στην Άγκυρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα