Αν προσπαθείς να χάσεις κιλά σταμάτα να πίνεις αυτά τα ροφήματα!

20:55 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Οι γιορτές πέρασαν, τα κεφάλια μέσα. ή για να είμαστε πιο σαφής τα πιρούνια κάτω. Οι διατροφολόγοι βεβαίως λέενε ότι δεν αρκεί να αφήσεις το πιρούνι κάτω καθώς αν προσπαθείς να χάσεις κιλά σταμάτα να πίνεις και μία σειρά από ροφήματα!

Ήδη υπάρχουν τα «κακά παιδιά» όπως τα milkshakes, οι μαργαρίτες και τα αναψυκτικά αλλά αν όντως προσπαθείς να χάσεις κιλά πρέπει να πεις αντίο και σε μερικά ροφήματα τα οποία φαντάζουν αθώα!

«Μπορείς κυριολεκτικά να μειώσεις εκατοντάδες θερμίδες χωρίς καν να το καταλάβεις» σχολιάζει

ο Karen Ansel, R.D.N.. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος μας δεν καταγράφει το αίσθημα της πληρότητας από τα υγρά με τον ίδιο τρόπο που το κάνει με τις στερεες τροφές.

Προφανώς, εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος, είναι καλύτερα να πάρει ςθερμίδες από στέρεες τροφές από ότι από κάποιο ρόφημα καθώς θα νιώσεις πιο γρήγορα πλήρης.

Και όμως, από την πρώτη κούπα του καφέ σου μέχρι το απογευματινό σου τσάι υπάρχει μία λίστα από ροφήματα που πρέπει να βγάλεις από το διατροφολόγιο σου!

Διάφοροι καφέδες

Fraps, mochas και lattes γευστικότατα αλλά γεμάτα θερμίδες και σε βγάζουν από τον στόχο της θερμιδικής απώλειας! Αντί να παραγγείλεις κάτι με σαντιγί ή γάλα -ακόμα και αν είναι soymilk προτίμησε έναν σκέτο καφέ. Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις μία πολύ μικρή ποσότητα γάλα. Αυτή η κούπα θα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες. Αν δεν μπορείς να πιεις σκέτο καφέ, μπορείς να βάλεις μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.

Αποβουτυρωμένο γάλα

Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσοι καταναλώνουν αποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα με 1% λιπαρά τείνουν να κερδίζουν περισσότερο βάρος με την πάροδο του χρόνου σε σχέση με όσους καταναλώνουν γάλα πλήρες σε λιπαρά ή γάλα χωρίς ζάχαρη.

Εκτός από το να αποφεύγεις το αποβουτυρωμένο γάλα πρέπει να αποφύγεις τα υποκατάστατα του γάλακτος με πρόσθετα σάκχαρα, όπως το γάλα αμυγδάλου ή γάλα ρυζιού, ειδικά αν προτιμάτε τα αρωματισμένα είδη.

Όταν προσπαθείς να χάσεις κιλά κατανάλωσε γάλα με 2% λιπαρά ή πλήρες γάλα καθώς αποτελούν μεγάλη πηγή ασβεστίου, το οποίο βοηθά να κάψεις λίπος πιο αποτελεσματικά.

Παγωμένο τσάι

Σχεδόν πάντα το συσκευασμένο παγωμένο τσάι είναι κακό για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι κάτι αθώο αλλά πρακτικά έχει τόσα πρόσθετα σάκχαρα που καλύτερα να πιεις ένα ανθρακούχο αναψυκτικό!

Η καλύτερη λύση είναι να φτιάξεις το δικό σου τσάι στο σπίτι και να ρίξεις λίγο χυμό λεμονιού μέσα για να μειώσεις την πικρή γεύση του.

Χυμός

Ακόμα και ο πιο φυσικός χυμός έχει μεγάλο φορτίο ζάχαρης. Ένα ποτήρι από 100% φυσικό χυμό σταφυλιού περιέχει 9 κουταλιές ζάχαρης, ένα ποτήρια πό 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι έχει 6 κουταλιές ζάχαρης και ένα ποτήρι από 100% φυσικό χυμό μήλου περιέχει 7 κουταλιές ζάχαρη.

Ενώ ο χυμός είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από ένα ανθρακούχο αναψυκτικό, δεδομένου ότι το 100% του χυμού περιέχει μόνο φυσικά σάκχαρα και λίγες ίνες, πρέπει να περιορίσεις την κατανάλωση του σ’ ένα ποτήρι την ημέρα.

Smoothies

Όσο φυσικό και καλό για την υγεία και να ακούγεται λίγο παραπάνω σου μιλήσαμε για την ποσότητα ζάχαρης που φέρει ένα ποτήρι φυσικού χυμού, σκέψου τώρα πόσο παχυντικό μπορεί να είναι ένα smoothie με 5 μερίδες φρούτων!

Το ζήτημα είναι να περιορίσεις την ποσότητα των πρώτων υλών που θα χρησιμοποιήσεις.

Energy Drinks

Αν είστε σε καλό δρόμο με την υγιεινή διατροφή, τις προπονήσεις και το πρόγραμμα του ύπνου, δεν θα πρέπει να χρειάζεσαι κανένα τράνταγμα ενέργειας από την καφεΐνη ή ό, τι άλλο τρελό συστατικό έχει μέσα ένα energy drink. Ο υγιεινός τρόπος ζωής θα πρέπει να σε αφήνει γεμάτη ενέργεια!

Αντί να καταβροχθίσεις ένα energy drink ξαανσκέψου και επαναπροσδιόρισε πόσο κοιμάσαι το βράδυ, πόσες θερμίδες καταναλώνεις και πόσο προπονείσαι.

The post Αν προσπαθείς να χάσεις κιλά σταμάτα να πίνεις αυτά τα ροφήματα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα