Σέρβος ΥΠΕΞ: Προσβάλαμε την Ελλάδα με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία»

15:37 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μίλησε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός ως «λάθος».

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του την Τρίτη είπε πως το γεγονός ότι ο Βελιγράδι αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν ένας λάθος, προσθέτοντας ότι η Σερβία προσέβαλε τους Έλληνες, τους οποίους και χαρακτήρισε ως «φίλους της χώρας».

Η

Σερβία έκανε μεγάλο λάθος. Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κι εμείς χτυπήσαμε τους φίλους μας τους Έλληνες. Τώρα περιμένουμε εκείνοι (σ.σ. η Ελλάδα) να μην αναγνωρίσουν το Κόσοβο, ενώ εμείς αναγνωρίσαμε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και τους προσβάλαμε. Τώρα η ΠΓΔΜ ψηφίζει συνεχώς υπέρ του Κοσόβου. Πρέπει να πω ότι είμαστε ανόητοι

Όσον αφορά το πώς θα αποκαλεί από εδώ και στο εξής η Σερβία την ΠΓΔΜ, ο Υπουργός τόνισε πως στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να αποκαλείται «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όμως, στις πολυμερείς θα χρησιμοποιείται το όνομα «ΠΓΔΜ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται για «υπεύθυνη κρατική και εθνική πολιτική» και όχι για κάποιου είδους εκδίκηση.

Η Σερβία δεν είναι παιχνίδι για να παίζει κανείς μαζί της. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας γελοιοποιεί. Εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας στο Κόσοβο και στα Μετόχια, που κάηκαν και καταστράφηκαν και εάν αυτό δεν φτάνει για να μην ψηφίσει εναντίον της ένταξης του Κοσόβου στην UNESCO, τότε θα πρέπει να αμφισβητήσω την ουσία της σχέσης μας

The post Σέρβος ΥΠΕΞ: Προσβάλαμε την Ελλάδα με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα