Αν κάνεις αποτρίχωση με ξυραφάκι τουλάχιστον κάνε τη σωστά!

16:21 15/2/2020 - Πηγή: iPop

Εσύ πώς κάνεις αποτρίχωση; Μήπως όσο κι αν το αποφεύγεις, τελικά καταφεύγεις συχνά στην εύκολη λύση και κάνεις αποτρίχωση με ξυραφάκι; 

Οι περισσότερες γυναίκες, ακόμα κι αν κάνουν αποτρίχωση με κερί ή λέιζερ, χρησιμοποιούν κάποια στιγμή στη ζωή τους το ξυραφάκι για να διώξουν τις ενοχλητικές τρίχες. Αν το χρησιμοποιείς κι εσύ συχνά, τότε είναι καλό να ξέρεις κάποια tips, ώστε να αποφύγεις μικροτραυματισμούς και μολύνσεις.

Φυσικά και όσο λιγότερο χρησιμοποιείς το ξυραφάκι

σου, τόσο το καλύτερο, όμως αν κάνεις αποτρίχωση με ξυραφάκι έστω και σπάνια, τουλάχιστον να την κάνεις σωστά.

Ποια είναι, λοιπόν, τα καλύτερα tips για σωστή αποτρίχωση με ξυραφάκι;Το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς

Το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς στην αποτρίχωσή σου είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που πάντα πρέπει να θυμάσαι είναι να αλλάζεις ξυραφάκι και να μην ξυρίζεσαι με το παλιό σου ξυραφάκι που μόνο μούχλα δεν έχει πιάσει. Το ξυραφάκι σου πρέπει να είναι καθαρό με καινούργιες, πολλές και κοφτερές λεπίδες και εύκαμπτη κεφαλή, ώστε να σε διευκολύνει κατά το ξύρισμα.

Η στιγμή του ξυρίσματος

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η ώρα που ξυρίζεσαι παίζει ρόλο. Το να ξυρίζεσαι με το που μπαίνεις στο μπάνιο είναι μεγάλο λάθος, καθώς οι πόροι είναι ακόμα κλειστό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξυριστείς αφού έχεις κάνει μπάνιο, λίγο πριν βγεις από το ντους. Τότε οι τρίχες θα έχουν γίνει πιο απαλές και θα αφαιρεθούν πιο εύκολα, οι πόροι θα έχουν ανοίξει και το ξύρισμα θα σου φανεί παιχνιδάκι.

Όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις ξυραφάκι! 

Ο τρόπος που ξυρίζεσαι

Αρχικά, για να ξυριστείς είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις ένα κρεμώδες αφρόλουτρο ή κάτι που θα μαλακώσει την περιοχή αυτή και θα διευκολύνει το ξύρισμα. Μόνο του το νερό δεν φτάνει για να ξυριστείς. Μην ξεχνάς να ξυρίζεσαι κόντρα στην κατεύθυνση της τρίχας, ώστε να έχεις ένα καλύτερο και πιο απαλό αποτέλεσμα, εκτός αν έχει ευαίσθητο δέρμα.

PexelsΠεριποίηση

Είτε ξυρίζεσαι στα πόδια είτε στο μπικίνι μην ξεχνάς ότι η περιποίηση είναι πολύ σημαντική. Είναι καλό πριν την αποτρίχωση να κάνεις απολέπιση, ιδανικά μία μέρα πριν, ώστε να διώξεις και τα νεκρά κύτταρα μαζί με τις ανεπιθύμητες τρίχες. Μην ξεχνάς μετά το ξύρισμα να απλώσεις στην περιοχή που αφαίρεσες τις τρίχες μια ενυδατική λοσιόν χωρίς χρώμα ή άρωμα. Η κρέμα σώματος πρέπει να είναι non-alcoholic.

Μετά το ξύρισμα προτίμησε άνετα ρούχα και προσπάθησε να αποφύγεις τους ερεθισμούς και το τρίψιμο. Αν έχεις ξυριστεί στο μπικίνι καλό θα ήταν να μην κάνεις σεξ για αρκετές ώρες, περίπου μία μέρα.

Να θυμάσαι πως με το ξύρισμα μπορούν να δημιουργηθούν ανεπιθύμητα σπυράκια και ερεθισμοί, ειδικά αν αποφασίσεις να ξυριστείς σε κοντινά χρονικά διαστήματα.

Διάβασε ακόμα:

Γιατί σε πιάνει φαγούρα αφού ξυρίζεις τα πόδια σου;

Photo: unsplash/Phi Phi

Το άρθρο Αν κάνεις αποτρίχωση με ξυραφάκι τουλάχιστον κάνε τη σωστά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα