Αν αναρωτιέσαι κι εσύ πού γυρίστηκε το Nomadland… Ξέρουμε!

13:46 26/4/2022 - Πηγή: iPop

Μια ταινία δρόμου για την εποχή μας, ήταν ο μεγάλος νικητής των 93ων βραβείων Όσκαρ, αποσπώντας τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τη Frances McDormand, σε μια διαφορετική τελετή απονομής λόγω της πανδημίας. Αυτό το μοντέρνο αριστούργημα

με πρωταγωνιστή την Frances McDormand ρίχνει μια αργή, παρατεταμένη ματιά σε μερικά από τα πιο επικά τοπία των ΗΠΑ. Αναρωτιέσαι κι εσύ πού γυρίστηκε το Nomadland; Έχουμε την απάντηση!

Πού γυρίστηκε το Nomadland

Η ταινία γυρίστηκε από ένα μικρό πλήρωμα που ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις με τα δικά του φορτηγά, ακολουθεί την αλλαγή των εποχών για έξι μήνες και περιλαμβάνει πολλούς από τους νομάδες της πραγματικής ζωής που εμφανίζονται στο βιβλίο του Bruder.

View this post on Instagram

A post shared by Nomadland (@nomadlandfilm)

ΝΕΒΑΔΑ

Η ταινία ξεκινά το 2011 στη γενέτειρα της Φερν, όπου ο θάνατος της εξορυκτικής βιομηχανίας είναι το κυριολεκτικό τέλος της πόλης. Εδώ βλέπουμε την έρημο Black Rock της Νεβάδας, που φιλοξενεί τον ακραίο ηδονισμό του φεστιβάλ Burning Man, έναν άλλο κόσμο με απέραντη επίπεδη άμμο και γυμνό βράχο. Στην ίδια κατάσταση, η Φερν βρίσκει επίσης εποχική απασχόληση ανάμεσα στις πλημμύρες των προσωρινών εργαζομένων σε μια αποθήκη του Αμαζονίου – που γυρίστηκε στην τοποθεσία μετά από προσωπικό αίτημα της McDormand.

GETTY IMAGESΝΟΤΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ

Στη συνέχεια, η Φερν προχωρά στην περιοχή Badlands της Νότιας Ντακότα, διάσημη στην οθόνη για την ταινία του 1973 του Terrence Malick με το ίδιο όνομα, όπου βρίσκει δουλειά σε μια κατασκήνωση και στη συνέχεια στο κοντινό Wall Drug, ένα φορτηγό που είναι γνωστό για το τεράστιο άγαλμα brontosaurus, ως σερβιτόρα. Για την Zhao, αυτή η κατάσταση είναι γνωστή: τα πρώτα δύο χαρακτηριστικά της, τα τραγούδια του 2015 My Brother Taught Me και το 2018 The Rider.

GETTY IMAGESΝΕΜΠΡΑΣΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Ακολουθούμε επίσης τη Φερν προς τη Νεμπράσκα, για τη φθινοπωρινή συγκομιδή παντζαριών κοντά στο Scottsbluff στα δυτικά της πολιτείας και την Αριζόνα, όπου ενώνεται με το Rubber Tramp Rendezvous, μια ετήσια συγκέντρωση νομάδων κοντά στο Quartzsite. Υπάρχουν επίσης αντίθετες σκηνές στην Καλιφόρνια, που δείχνουν την απίστευτη φυσική ποικιλία της αυλής του Hollywood. Σε ένα σημείο, η Φερν κατευθύνεται προς την ακτή με τον συντροφικό ταξιδιώτη Ντέιβ (David Strathairn), επισκέπτεται το σπίτι της οικογένειάς του στο Point Arena στην κομητεία Mendocino δίπλα στα κύματα του Ειρηνικού (εικόνα). Αργότερα, την βλέπουμε ανάμεσα στο πανύψηλο πράσινο και τα καθαρά νερά του Εθνικού Δρυμού San Bernardino, ανατολικά του Λος Άντζελες. Λαμβάνοντας πολλά από τα πιο εκπληκτικά τοπία των ΗΠΑ, αυτή η στοχαστική, κινούμενη ταινία φαίνεται να είναι όχι μόνο μία από τις πιο βραβευμένες του 2021 αλλά και η πιο όμορφη.

GETTY IMAGES

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν αναρωτιέσαι κι εσύ πού γυρίστηκε το Nomadland… Ξέρουμε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα