Άκυρο το καρναβάλι της Βενετίας λόγω κοροναϊού

16:36 23/2/2020 - Πηγή: iPop

Χιλιάδες κόσμος ανυπομονεί για ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια του κόσμου, αυτό της Βενετίας. Ωστόσο, ο κοροναϊός στην Ιταλία έχει πάρει ραγδαίες διαστάσεις με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και το καρναβάλι

Κι όσο οι λάτρεις του καρναβαλιού ανυπομονούν να επισκεφτούν έναν από τους πιο γνωστούς και λατρεμένους αποκριάτικους προορισμούς, ο κοροναϊός στην Ιταλία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και οι εξελίξεις “τρέχουν” συνεχώς.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, ανακοίνωσε τη ματαίωση

των εκδηλώσεων, αφήνοντας άφωνους πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες. Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στην ακύρωση των εκδηλώσεων του τελευταίου διημέρου του καρναβαλιού της Βενετίας, καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται συνεχώς στη χώρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας τα κρούσματα αγγίζουν τα 132, ενώ είκοσι έξι ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και η Ιταλία οφείλει να λάβει μέτρα ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Γι’ αυτό το λόγο, ο περιφερειάρχης του Βένετο έλαβε τη σχετική απόφαση σχετικά με τη διακοπή του καρναβαλιού, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις του τελευταίου διημέρου του καρναβαλιού της Βενετίας. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά κι ιδιαίτερα φορτισμένος πως “πρέπει να πάρουμε τα πιο βαριά μέτρα για το κοινωνικό σύνολο. Το καρναβάλι της Βενετίας πρέπει να ματαιωθεί”.

Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ευρώπης ακυρώνεται για πρώτη φορά, σχεδόν πέντε δεκαετίες μετά την επίσημη αναβίωσή του.

Τεστ ανιχνεύει τον κοροναϊό σε λιγότερο από 2 ώρες. 

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης κατά την εβδομάδα αυτή που έρχεται, ενώ ανακοίνωσε πως μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, καθώς και οι βιβλιοθήκες της περιοχής.

Οι νεκροί στην Ιταλία από τον κοροναϊό αγγίζουν τους δύο, ενώ τα κρούσματα είναι μέχρι στιγμής 132 και αυξάνονται συνεχώς.

Τεράστιο είναι και το πλήγμα, φυσικά, της ιταλικής οικονομίας, αφού ο αριθμός των χρημάτων που χάνονται καθημερινά αγγίζει τα 20 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Διάβασε ακόμα:

Πρώτος θάνατος Ευρωπαίου απ’ τον κοροναϊό

Photo: Unsplash/ Eugene Zhyvchik

Το άρθρο Άκυρο το καρναβάλι της Βενετίας λόγω κοροναϊού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα