Λεβέντης για ΣΣΕ: Υποχωρήστε, αν μείνετε ανένδοτος μπορεί σύντομα να έρθουν και εκλογές

11:25 17/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην πρωτολογία του στην Ώρα του Πρωθυπουργού όπου ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στο ερώτημά του για την Υγεία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα της

διαπραγμάτευσης.

Αναφερόμενος σε όσους κυβερνητικούς βουλευτές κάνουν λόγο για ανάγκη υπερψήφισης των μέτρων από ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή σχολίασε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Ενεργούν από μόνοι τους ή έχουν τη συγκατάθεσή σας; Αν έχουν τη συγκατάθεσή σας σημαίνει ότι μέσα σας δεν έχει ωριμάσει ότι η εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να είναι επιτυχής», ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκε με αιχμές στη Νέα Δημοκρατία: «Εγώ δεν θα πω αυτά που λέει η ΝΔ, δηλαδή ‘υπογράψτε γρήγορα, αλλά δεν ψηφίζω’».

Σχετικά με τα εργασιακά, ο κ. Λεβέντης επέμεινε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πίσω στο θέμα τον ΣΣΕ λέγοντας «επειδή χρειαζόμαστε ιδιωτικοποιήσεις, αφαιρέστε από τον νου σας το να επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις για να διευκολύνετε τη διαπραγμάτευση. Μη βάζετε αυτό τον όρο. Υποχωρήστε. Αν το κάνετε, σε αυτή την περίπτωση η διαπραγμάτευση σας λέω είναι κοντά. Αν μείνετε ανένδοτος μπορεί σύντομα να έρθουν και εκλογές».

Αναφορικά με την κατάσταση στην Υγεία, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι ο κόσμος είναι ανάστατος: «Ανησυχούμε γι’ αυτά που συμβαίνουν με την οικονομία, ενόσω δεν τελειώνει η διαπραγμάτευση, αλλά και στο θέμα της υγείας ο κόσμος είναι ανάστατος. Έρχονται στο γραφείο μου και μου ζητάνε μέσο για να μπουν στην Εντατική. Τι συμβαίνει; Υπάρχουν θέσεις; Ή κάθε Διοικητής αφήνει θέσεις κενές για να κάνει την πολιτική του καριέρα; Στα φάρμακα; Μήπως κάναμε λάθος με τη λίστα; Φοβούνται οι γιατροί να γράψουν ακριβά φάρμακα ενώ τα χρειάζονται οι ασθενείς».

Και συμπλήρωσε: «Με τα Ιδρύματα και τον ΕΟΠΥΥ που χρωστάνε στο ΙΚΑ τι γίνεται; Με τα χρέη προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια τι θα γίνει; Το Ίδρυμα Γηροκομείο Βόλου είναι σε απόγνωση γιατί δεν μπορεί να πάρει ενημερότητα. Το νοσοκομείο Ζακύνθου; Είναι και μέρα της γιορτής σας και δεν θέλω να σας λέω τέτοια πράγματα, αλλά δεν διαθέτει χειρουργείο. Πάνε στην Πάτρα ή την Αθήνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα