Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να διαβάσεις κι εσύ την ιστορία της Giulia Lamarca

13:32 31/8/2021 - Πηγή: iPop

Η Giulia Lamarca είναι 28 ετών και το μεγαλύτερο πάθος της είναι τα ταξίδια και ο χορός. Είναι ψυχολόγος και travel blogger και σίγουρα θα πρέπει να τη γνωρίσεις, καθώς, πέρα από όλα αυτά αποτελεί πηγή έμπνευσης. Είναι μια γυναίκα γεμάτη όρεξη για ζωή, αξιοθαύμαστη για την ενέργεια και τη δύναμη της ψυχής της.

Γνώρισε τη Giulia Lamarca και την συγκινητική ιστορία της:

Η Giulia

είχε ένα ατύχημα πριν από περίπου 8 χρόνια και από τότε δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια της. “Μεταφέρθηκα στο πίσω μέρος μιας μοτοσικλέτας, δεν θυμάμαι πραγματικά τη δυναμική του δυστυχήματος. Απλώς ξέρω ότι κάποια στιγμή γλίστρησα. Θυμάμαι πάρα πολύ λίγα πράγματα σχετικά με το ατύχημα”, αναφέρει η ίδια.

“Αρχικά νόμιζα ότι έσπασα το πόδι μου, καθώς ήταν το μόνο μέρος του σώματός μου που πονούσε. Τότε ο πόνος έφτασε στην πλάτη μου… και μετά θυμάμαι μόνο το ασθενοφόρο. Μετά το χειρουργείο και την αναισθησία, όταν άνοιξα τα μάτια μου δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου! Λίγο αργότερα διαγνώστηκε πως έχω μια ατελή παραπληγία. Και από τότε η ζωή μου άλλαξε, κατάλαβα πως τίποτα δε θα ήταν όπως πριν”, αυτά ήταν τα λόγια της Giulia σχετικά με το ατύχημά της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giulia Lamarca (@_giulia_lamarca)

Όταν ήταν μωρό επιβίωσε από βομβιστική επίθεση στο Βιετνάμ και τώρα εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο. Η συγκινητική ιστορία της Haven Shepherd

Την ημέρα του ατυχήματος, στις 6 Οκτωβρίου 2011, η Giulia νοσηλεύτηκε για περίπου 9 μήνες και όπως αναφέρει και η ίδια, κατά τη διάρκεια της “χειρότερης” στιγμής της ζωής της, της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει πραγματικούς φίλους, μια νέα οικογένεια και να κερδίσει εμπειρίες πολύ σημαντικές για την εξέλιξή της. “Εννιά μήνες στο νοσοκομείο είναι πάρα πολλοί και στο τέλος οι άνθρωποι αποκτούν πραγματικά συναισθήματα. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους έχω συνδεθεί συναισθηματικά και κανείς δεν μπορεί να σπάσει το δεσμό που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας.”

Κατά τη διάρκεια μιας νοσηλείας ένας άνθρωπος υποβάλλεται σε πολλές και δύσκολες φυσικοθεραπείες. Θα διδαχθεί πώς πρέπει να διαχειρίζεται και να χρησιμοποιεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά το σημαντικότερο από όλα αυτά, είναι να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει τη ζωή του όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά γίνεται. “Χρωστάω πολλά στα άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο που γνώρισα στο νοσοκομείο. Μερικά έγιναν τα είδωλά μου, και το να τους βλέπω να ταξιδεύουν, να κάνουν οικογένειες, να εργάζονται, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα.”

Μέσα στο νοσοκομείο η Giulia, πέρα από τα σπουδαία μαθήματα ζωής που πήρε, κατάφερε να γνωρίσει και τον άντρα της ζωής της, τον Andrea. Ο Andrea ήταν φοιτητής στο 2ο έτος φυσιοθεραπείας κι έκανε εκεί την πρακτική του. “Ο πρώτος χρόνος δεν ήταν εύκολος, δεν πίστευα ότι ήταν πιθανό κάποιος να με αγαπήσει σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά περίμενε και μου έδειχνε πάντα ότι ήταν εκεί για εμένα γιατί με αγαπούσε!”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giulia Lamarca (@_giulia_lamarca)

Η ιστορία της Judith Msindo συγκινεί. Μια γυναίκα στην Αφρική προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο

Η Giulia και ο Andrea τώρα είναι παντρεμένοι και απολαμβάνουν τη ζωή τους ταξιδεύοντας όλο τον κόσμο. “Το να ταξιδεύεις με αναπηρικό καροτσάκι είναι μερικές φορές περίπλοκο. Το πάθος και η ανάγκη μου για ταξίδια εμφανίστηκαν αμέσως μετά το ατύχημα. Τώρα το ταξίδι σημαίνει για μένα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, είναι ο τρόπος μου να περπατάω στον κόσμο σαν να στέκομαι στα πόδια μου. Μου επιτρέπει να αφήνω πίσω το παρελθόν και να ανακαλύπτω τον εαυτό μου κάθε φορά.”

Η Giulia πέρα από τα ταξίδια λατρεύει και τον χορό. Μετά από το ατύχημά της σίγουρα ήταν δύσκολο να συνεχίσει να χορεύει, αλλά η επιμονή της και το πάθος της δε της επέτρεψαν να εγκαταλείψει την αγάπη της. “Λατρεύω τον χορό, μου άρεσε πάντα από όταν ήμουν μικρή. Ομολογώ ότι χρειάστηκα αρκετό καιρό για να καταλάβω ότι ο χορός δεν τελειώνει ποτέ, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν κουνάς τα πόδια σου.⁣⁠
Ο χορός μου έμαθε να δημιουργώ και δεν υπάρχει πλέον κάτι που να λέω ότι το σώμα μου δεν μπορεί να κάνει.⁣ “⁠

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giulia Lamarca (@_giulia_lamarca)

H Giulia αποτελεί την έμπνευση της σημερινής ημέρας και είναι μια γυναίκα από την οποία πρέπει να κρατήσουμε τη δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής της. Αποδεικνύει καθημερινά πως η ζωή δε σταματά επειδή κάθεσαι σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, μπορείς να κάνεις ό,τι αγαπάς αρκεί να έχεις θέληση και υπομονή. Αν έχεις πίστη στον εαυτό σου, θα τα καταφέρεις. Ακόμα κι αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου, αν υπάρχει θέληση μπορείς να εκπληρώσεις ό,τι ονειρεύεσαι! Ακόμα κι αν οι μάχες που χρειάζεται να δώσεις μοιάζουν άνισες, δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να διαβάσεις κι εσύ την ιστορία της Giulia Lamarca εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα