24 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της Diana: Οι φωτογραφίες από το δυστύχημα και τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας

12:07 31/8/2021 - Πηγή: iPop

Είκοσι τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τραγικό δυστύχημα της πριγκίπισσας Diana στο Παρίσι. Ήταν 31η Αυγούστου του 1997, όταν άφησε την τελευταία της πνοή στη γέφυρα Ντ’ Αλμά του Παρισιού και όλος ο κόσμος βυθίστηκε σε βαρύ πένθος.

Στο Twitter δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός με την ονομασία “Diana Day by Day” οπού κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή ανεβάζει real

time tweets για το τι συνέβη  από τη στιγμή που η Diana έφυγε από το γιότ “Jonikal”, στο οποίο απολάμβανε τις διακοπές της με τον Mohamed Al-Fayed, μέχρι το τροχαίο δυστύχημα.

Τα ξημερώματα της 30ης προς 31η Αυγούστου η Diana και ο αγαπημένος της Al-Fayed διανυκτέρευσαν στο Παρίσι στο ξενοδοχείο “Ritz-Carlton”, με σκοπό την επόμενη ημέρα να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής για το Λονδίνο. Είχαν φτάσει στο Παρίσι το απόγευμα του Σαββάτου και συνοδευόντουσαν από τον σωματοφύλακά τους Trevor Rees-Jones.

Sunday 24 August 1997

Today, the Jonikal has left Monaco and is headed to the Italian port of Portofino, near Genoa.

A photo of Diana taken today.#Diana24 pic.twitter.com/q8pHoWAJhm

Diana Day by Day (@DianaDaybyDay) August 24, 2021

Photographs taken with long range lenses of Diana's arrival at Le Bourget Airport in Paris on the afternoon of Saturday 30 August 1997.

With her is one of Dodi Fayed's Bodyguards Trevor Rees-Jones. #Diana24pic.twitter.com/njmh7sz3Yz

Diana Day by Day (@DianaDaybyDay) August 30, 2021

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου η Diana με τον αγαπημένο της Dodi Al Fayed αναχώρησαν από το ξενοδοχείο «Ritz» για να επιστρέψουν στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι. Οι δυο τους μπήκαν στη μαύρη Mercedes , την ώρα που δεκάδες παπαράτσι ζητούσαν ένα καρέ τους. Φεύγοντας από το πίσω μέρος του ξενοδοχείου, από την έξοδο Rue Cambon, κατευθύνθηκαν προς τη σήραγγα Pont de l’Alma, όπου γράφτηκε άδοξα το τέλος τους.

The photos the paparazzi are taking are clearly not of publication quality.

They depict a chaotic scene as the couple leave for a dinner that is a considerable distance across congested central Paris.

It is very stressful for them both.#Diana24pic.twitter.com/7zYx5p4tNi

Diana Day by Day (@DianaDaybyDay) August 30, 2021

Sunday 31 August 1997, 12.25am

Papparazzi Romuald Rat, Serge Arnal, Christian Martinez and Stephane Darmon arrive to a horrifIc scene in the Alma Underpass that defies belief.

The Mercedes driven by Henri Paul sped far ahead of them on their motorbikes and scooters.#Diana24 pic.twitter.com/VlsUbQQgMU

Diana Day by Day (@DianaDaybyDay) August 30, 2021

Η πριγκίπισσα Diana, που καθόταν στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, τραυματίστηκε, αλλά δεν έχασε τη ζωή της ακαριαία. Ο συνοδηγός Trevor Rees-Jones, μέλος της προσωπικής ασφάλειας της οικογένειας Fayed, τραυματίστηκε ελαφρά. Ο Xavier Gourmelon, ο πυροσβέστης που βρέθηκε στο πλευρό της μετά τη σύγκρουση, αποκάλυψε τα τελευταία της λόγια.

Ο ίδιος όταν έφτασε στο σημείο δεν γνώριζε ποιοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Όπως είπε, είδε μια ξανθιά γυναίκα να κάθεται στο πίσω κάθισμα. Της είπε να μείνει ήρεμη. Δεν φαινόταν να έχει χτυπήσει σοβαρά, δεν είχε αίμα πάνω της αλλά μπορούσε να δει έναν μικρό τραυματισμό στο δεξί της ώμο. Της έδωσε οξυγόνο και της κράτησε το χέρι χωρίς να ξέρει ποια είναι. Τότε, όπως εξομολογείται ο ίδιος, η Diana του είπε:

“Θεέ μου, τι συνέβη;”

Αυτά φαίνεται πως είναι τα τελευταία λόγια της Diana, η οποία λίγες στιγμές αργότερα υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ο πυροσβέστης περιέγραψε πώς της έκανε μαλάξεις στην καρδιά κι εκείνη άρχισε ξανά να αναπνέει.

Dr Mailliez is giving first aid to Diana and Trevor Rees-Jones.

Dr Mailliez has not recognised Diana and gives her the same care and attention as he would anyone else.

The photographers tell him his patient speaks English so he tries to reassure her.pic.twitter.com/SLeB6d1N8Q

Diana Day by Day (@DianaDaybyDay) August 30, 2021

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν, καθώς πάθαινε απανωτά καρδιακά επεισόδια, ενώ όπως διαπιστώθηκε, λόγω της σύγκρουσης, η καρδιά της, είχε μετατοπιστεί προς τη δεξιά πλευρά του θώρακα. Οι προσπάθειές των γιατρών δεν είχαν αποτέλεσμα και η πριγκίπισσα έφυγε τελικά από τη ζωή στις 4 τα ξημερώματα.

“Ως πρώτος ανταποκριτής, θέλεις να σώζεις ζωές – και αυτό πίστευα ότι είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής νόμιζα ότι θα ζήσει. Απ’ όσο ήξερα, ήταν ζωντανή κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο και περίμενα να ζήσει. Αλλά ανακάλυψα αργότερα ότι πέθανε στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ τραγικό. Αργότερα έμαθα ότι είχε πολλά εσωτερικά τραύματα, αλλά όλο αυτό το έχω πολύ έντονα στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση αυτής της νύχτας θα μείνει στο μυαλό μου για πάντα. Δεν είχα ιδέα τότε ότι ήταν η πριγκίπισσα Diana. Μόνο όταν είχε μπει στο ασθενοφόρο, ένας από τους διασώστες μου είπε ότι ήταν αυτή”, είπε συγκλονισμένος ο πυροσβέστης.

Sunday 31 August 1997, 12.40am

A SAMU Ambulance arrives at the Alma Underpass with Dr Jean-Marc Martino in charge of its crew.

Dr Mailiez withdraws and allows the ambulance crew to take over Diana's care. pic.twitter.com/sxbgnFOEDN

Diana Day by Day (@DianaDaybyDay) August 30, 2021

Στο δυστύχημα εκτός από τη Diana σκοτώθηκαν ο Fayed και ο οδηγός τους. Κανείς τους δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

The extent of the damage to the car that Diana was in is shocking.

None of the occupants was wearing a seatbelt.

Two are dead.

Two are critically ill at the Pitié Salpêtrière hospital.

The car was travelling at about 65mph when it hit the pillar. pic.twitter.com/P3nTS70wxM

Diana Day by Day (@DianaDaybyDay) August 31, 2021

The wreckage of the car is loaded onto a flatbed truck and taken away for forensic examination.

The wreckage has not been covered as it would be in the UK where there has been a fatal accident.

Pictures of it are broadcast around the workd. pic.twitter.com/FjPWC0IKGQ

Diana Day by Day (@DianaDaybyDay) August 31, 2021

Ο πρόωρος θάνατος μιας από τις πιο αγαπημένες γυναίκες στον κόσμο προκάλεσε μια παγκόσμια έκρηξη θλίψης και πένθους για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της η Βασιλική Οικογένεια επέλεξε μια συμβολική χειρονομία για να βοηθήσει το κοινό που λατρεύει την πριγκίπισσα να τιμήσει την επέτειο του θανάτου της, ανοίγοντας τις πόρτες του αγαπημένου κήπου της Diana στο παλάτι του Kensington, όπου βρίσκεται και το άγαλμά της.

Να υπενθυμίσουμε πως τα αποκαληπτήρια του αγάλματος έγιναν την Πέμπτη 1η Ιουλίου, από τους δύο γιους της και πρίγκιπες, William και Harry. “Κάθε μέρα, θα θέλαμε να ήταν ακόμα μαζί μας και ελπίζουμε ότι αυτό το άγαλμα θα είναι για πάντα το σύμβολο της ζωής της και της κληρονομιάς της. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που κρατούν την μητέρα μας ζωντανή.”, δήλωσαν οι δύο γιοι της.

Today, on what would have been our Mother’s 60th birthday, we remember her love, strength and character – qualities that made her a force for good around the world, changing countless lives for the better. pic.twitter.com/jsZXyUsG7q

— The Duke and Duchess of Cambridge (@KensingtonRoyal) July 1, 2021

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο 24 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της Diana: Οι φωτογραφίες από το δυστύχημα και τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα