Σκυλογονείς προσοχή! Αυτό είναι το συχνό λάθος που κάνουμε πολλοί όταν πλένουμε τον σκύλο μας

19:29 30/8/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις τα πάντα έτοιμα και ετοιμάζεσαι να βάλεις τον σκύλο σου στην μπανιέρα για να τον πλύνεις. Ξεκινάς τη διαδικασία ακολουθώντας την καθιερωμένη ρουτίνα, αλλά ίσως κάνεις ένα λάθος με το μπάνιο του σκύλου σου που πολλοί σκυλογονείς κάνουμε.

Ποιο είναι αυτό το λάθος; Ότι δεν δίνεις την απαραίτητη προσοχή στα μάτια και στα αυτάκια του!

Ανάμεσα στους βασικούς κανόνες για να πλύνεις σωστά και με ασφάλεια τον σκύλο σου είναι να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του νερού έτσι ώστε να μην καίει αλλά να μην είναι και παγωμένο, να χρησιμοποιείς πάντα ειδικό σαμπουάν

κι όχι το ανθρώπινο για να αποφύγεις δερματίτιδα κι άλλες αλλεργίες, να τον ξεπλένεις και να τον στεγνώνεις καλά μετά το μπάνιο.

Όμως, υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να προσέχεις: Να μην μπει σαπουνάδα στα ματάκια του και να μην εισέλθει το νερό στα αυτιά του.

Πώς θα πείσεις τον σκύλο σου να κάνει μπάνιο;

Pexels Πώς θα αποφύγεις αυτό το λάθος με το μπάνιο του σκύλου σου;

Η σαπουνάδα θα προκαλέσει τσούξιμο στα μάτια του σκύλου σου, γι’ αυτό φρόντισε όταν πλένεις την μουσούδα του να τα έχεις καλυμμένα.

Απ’ την άλλη, το νερό στα αυτιά μπορεί να εγκλωβιστεί και να προκαλέσει μόλυνση και στη συνέχεια ωτίτιδα. Εάν δεν μπορείς να βάλεις κάποιο προστατευτικό ύφασμα, όπως ειδικό σκουφάκι, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν πλένεις το κεφάλι του. Να έχεις πολύ χαμηλά την πίεση του νερού και να το απλώνεις σιγά- σιγά με το χέρι σου ώστε να μην υπάρχει υγρασία μέσα στα αυτάκια του.

Προσοχή! Μην επιχειρήσεις να βάλεις βαμβάκι στα αυτιά του σκύλου σου γιατί αφενός το βαμβάκι απορροφά την υγρασία κι αφετέρου μπορεί να μείνει υπόλειμμα μέσα στο αυτί του και να του δημιουργηθεί μόλυνση ή να χρειαστεί κτηνίατρος για να το αφαιρέσει.

Άντε και καλά μπάνια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News.

Το άρθρο Σκυλογονείς προσοχή! Αυτό είναι το συχνό λάθος που κάνουμε πολλοί όταν πλένουμε τον σκύλο μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα