Αυτό που πρέπει να κάνεις στα μαλλιά και το δέρμα σου μετά την παραλία

18:30 12/8/2019 - Πηγή: iPop

Βιταμίνη D και «vitamin sea». Μια μέρα στην παραλία είναι τέλεια για το σώμα και την ψυχή σου. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα και τα μαλλιά σου. Πώς θα το αποτρέψεις αυτό; Τι πρέπει να κάνεις στα μαλλιά και το δέρμα μετά την παραλία για να μην τα καταστρέψεις;

Σίγουρα, η απορρόφηση μερικών ακτινών του ηλίου είναι το κλειδί για την υγιή παραγωγή βιταμίνης D στο σώμα σου, αλλά η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ξηρότητα και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Το αλάτι στα μαλλιά σου δημιουργεί

το απόλυτο beach look, αλλά τι πρέπει να προσέξεις όταν γυρίσεις απ’ την παραλία;

Τι να κάνεις στα μαλλιά και το δέρμα μετά την παραλίαΠεριποίηση των μαλλιών μετά τη θάλασσα

Αρχικά θα πρέπει να βάζεις ένα ειδικό προϊόν για την προστασία των μαλλιών σου απ’ τον ήλιο. Θα βρεις πολλά στην αγορά, διάλεξε το κατάλληλο για τον τύπο της τρίχας σου.

Photo: Stocksy/Travels and Treasures

Αφού γυρίσεις απ’ το μπάνιο σου, πρέπει ν’ απομακρύνεις απ’ τα μαλλιά σου την άμμο, το αλάτι και το αντηλιακό. Κάνε ένα ντους και βάλε μια γενναία ποσότητα σαμπουάν στα μαλλιά σου, ενώ μην ξεχάσεις την ενυδάτωση που χρειάζονται, εφαρμόζοντας μια μαλακτική κρέμα για έξτρα ενυδάτωση.

Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Μια βόλτα στην παραλία σε ανανεώνει, σε γεμίζει ενέργεια και σε χαλαρώνει παράλληλα, ενώ είναι κι ένας τρόπος να κάνεις φυσική απολέπιση στα πόδια σου. Ο συνδυασμός της άμμου και του θαλασσινού νερού μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να γίνουν πιο απαλά, αλλά μετά ίσως τα αισθάνεσαι πολύ ξηρά. Γι’ αυτό, αγόρασε μια μάσκα ποδιών για να ενυδατώσεις το δέρμα σου.

Ενυδάτωση χρειάζεται, όμως, και το δέρμα στα υπόλοιπα μέρη του σώματός σου. Γι’ αυτό, μετά το ντους βάλει μια καλή ενυδατική κρέμα, ενώ όσο είσαι στο ντους μην ξεχάσεις να κάνεις scrub ώστε ν’ απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα απ’ το δέρμα σου, για να διατηρήσεις περισσότερο το μαύρισμά σου και την επόμενη μέρα να πας παραλία μ’ ένα δέρμα έτοιμο για όλα!

Εννοείται πως η μάσκα προσώπου και η ενυδατική στο πρόσωπο επιβάλλονται!

Προσοχή! Προτίμησε να αγοράζεις προϊόντα scrub με φυσικά συστατικά και όχι χημικά, για να μην επιβαβρύνεις το δέρμα σου. Επίσης, μην κάνεις scrub κάθε μέρα, αλλά μερικές φορές την εβδομάδα ώστε να φροντίζεις το δέρμα σου, αλλά χωρίς υπερβολές!

Μπορείς να δεις εδώ συνταγές για σπιτικά scrub με φυσικά συστατικά και συνταγές για μάσκες προσώπου.

Η φροντίδα των χειλιών

Δεν είναι μόνο τα μαλλιά και το δέρμα σου που χρειάζονται φροντίδα. Ένα στικ με αντηλιακή προστασία είναι must για κάθε επίσκεψη στην παραλία, ενώ ένα προϊόν ενυδάτωσης μετά τη θάλασσα επιβάλλεται για να παραμείνουν λεία κι απαλά τα χείλη σου.

Γενική συμβουλή

Νερό, νερό και νερό! Ειδικά το Καλοκαίρι, φρόντισε να πίνεις πολύ νερό όλη μέρα για να ενυδατώνεις ολόκληρο τον οργανισμό σου και να μην πάθεις αφυδάτωση.

Photo: Pixabay

Το άρθρο Αυτό που πρέπει να κάνεις στα μαλλιά και το δέρμα σου μετά την παραλία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα