Από τη νηστεία στο κρέας: Ποια είναι η σωστή μετάβαση;

11:55 20/4/2020 - Πηγή: iPop

Η διατροφή μετά τη νηστεία δεν είναι και τόσο απλή και εύκολη. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξεις στη μετάβαση από τη νηστεία στο κρέας. 

Μετά τη νηστεία, που πολλοί την κράτησαν και για 40 μέρες, όλοι “πέφτουν” με τα μούτρα στο φαγητό και κυρίως το κρέας. Αυτή, όμως, η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία, ζαλάδα και στομαχόπονο τις επόμενες μέρες, αφού τόσο καιρό ο οργανισμός και κυρίως το στομάχι σου είχαν συνηθίσει μια τελείως διαφορετική κατανάλωση τροφίμων. Ποια είναι, λοιπόν, η σωστή μετάβαση και η κατάλληλη διατροφή μετά τη νηστεία;

Το βράδυ του Μεγάλου

Σαββάτου μετά την Ανάσταση είναι σύνηθες γεύμα η μαγειρίτσα. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού πρόκειται ουσιαστικά για το μεταβατικό στάδιο από τη στερημένη διατροφή των προηγουμένων ημερών -τη νηστεία- στην κατανάλωση αρνιού και πολλών άλλων φαγητών και τροφών την Κυριακή του Πάσχα. Επομένως, η μετάβαση αυτή είναι πολύ σημαντική, όμως όχι αρκετή.

via GIPHY

Και τις επόμενες μέρες μετά το πέρας της νηστείας θα πρέπει να τρως λίγο πιο προσεκτικά, μέχρι να συνηθίσει το στομάχι σου και πάλι όλα αυτά τα τρόφιμα που τόσο καιρό νήστευες.

Το είδος δίαιτας που ενισχύει τη μακροζωία! 

Μην ξεχνάς να διατηρήσεις στη διατροφή σου κάποια τρόφιμα που κατανάλωνες σε μεγαλύτερη ποσότητα κατά τη νηστεία, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Για μια σωστή μετάβαση, είναι σημαντικό να μην ξεχνάς μες τη μέρα τη σαλάτα και να μην αρχίσεις να καταναλώνεις λαίμαργα όσα νήστευες τόσο καιρό. Όλα με μέτρο χρειάζονται και αυτό θα σε προστατεύσει από τα προβλήματα του στομαχιού.

Επίσης, είναι σημαντικό να μην αλλάξεις ξαφνικά συνήθειες ως προς την ποσότητα φαγητού. Για παράδειγμα, αν κατά τη διάρκεια της νηστείας είχες συνηθίσει να τρως μικρότερες μερίδες φαγητού από ό,τι πριν, τότε θα ήταν καλό να μην αλλάξεις ξαφνικά αυτή τη συνήθειά σου, κάνοντας υπερκατανάλωση φαγητού. Το στομάχι σου έχει συνηθίσει να δέχεται μικρότερες ποσότητες και καλό θα ήταν να διατηρήσεις τη συνήθεια αυτή -ειδικά αν θες να χάσεις βάρος- αλλιώς μπορείς να επανέλθεις σταδιακά σε λίγο μεγαλύτερα γεύματα. Σε κάθε περίπτωση, η μετάβαση δεν πρέπει να είναι απότομη για να αποφύγεις τον στομαχόπονο και άλλες στομαχικές διαταραχές.

Διάβασε ακόμα:

Αν έσκασες απ’ το φαγητό, πιες νερό: Αλήθεια ή μύθος;

Photo: Unsplash/Pablo Merchán Montes

Το άρθρο Από τη νηστεία στο κρέας: Ποια είναι η σωστή μετάβαση; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα