Αυτό που παθαίνουμε οι περισσότεροι στα οικογενειακά τραπέζια τις γιορτές!

12:21 6/12/2019 - Πηγή: iPop

Οι γιορτές είναι προ των πυλών και όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες θα κάνουν reunion, θα μαζευτούν ξανά, θα φάνε, θα τραγουδήσουν, θα πιουν και κάπως έτσι ενωμένοι κι αγαπημένοι θα υποδεχτούν και το νέο έτος. Βέβαια, τα οικογενειακά τραπέζια τις γιορτές είναι δίκοπο μαχαίρι…

Οι γιορτές είναι οικογενειακές. Είναι η εποχή του χρόνου που θα γιορτάσεις ακόμη και με την πιο μακρινή σου ξαδέρφη ή έστω θα ανταλλάξετε ευχές…. Ωστόσο, οι έρευνες έχουν μια διαφορετική άποψη για τα οικογενειακά τραπέζια τις γιορτές.

Κι αν έχεις και

εσύ ανάγκη από ένα διάλειμμα από αυτά τα οικογενειακά τραπέζια τις γιορτές, τότε μην νιώθεις άσχημα δεν είσαι μόνος. Μια έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αμερική έδειξε ότι το 75% είχε την ανάγκη να «φύγει» μακριά από τους συγγενείς και να έχει λίγο χρόνο για τον εαυτό του αυτές τις ημέρες.

Στην πραγματικότητα, κατά μέσο όρο μετά από 3 ώρες και 54 λεπτά ένιωθαν να «πνίγονται» με την οικογένεια. Το οικογενειακό τραπέζι τις γιορτές δηλαδή και όλο αυτό το κλίμα δεν «παλεύεται» μετά από περίπου 4 ώρες, καθώς θέλεις και λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, στην ησυχία σου.

Η οικογένεια είναι αυτή που μας παρακινεί περισσότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα

Και πώς μπορείς να το βρεις αυτόν τον χρόνο; Ένας στους 4 Αμερικανούς θα έβρισκε ένα ήσυχο δωμάτιο να «κρυφτεί» για λίγο μόνος του και το 37% το πήγε ένα βήμα παραπέρα και βρήκε μια δικαιολογία για να αποφύγει για λίγο αυτή τη μάζωξη.

Την ίδια στιγμή, το 95% πιστεύει πως είναι σημαντικό να περάσεις χρόνο με την οικογένειά σου τις γιορτές. Αλλά οι δύο στους πέντε απάντησαν πως είναι και μια αγχωτική εμπειρία.

Παρά το άγχος, ωστόσο, το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα θα έκανε ένα ταξίδι για να επισκεφτεί τους συγγενείς επειδή αυτό το reunion δεν γίνεται συχνά. Παράλληλα, το 47% απάντησε πως το να περάσεις τις γιορτές με την οικογένειά σου είναι πιο οικονομικό και πιο άνετο.

Και παρ΄όλα αυτά το 30% εξακολουθεί να πιστεύει πως θα περνούσε καλύτερα στις γιορτές αν δεν ήταν με την οικογένεια ή αν είχαν χώρο και χρόνο για τον εαυτό τους.

Κατά μέσο όρο οι άνθρωποι απάντησαν πως τις γιορτές θα έμεναν με την οικογένειά τους για τρεις μέρες περίπου κι ένας σημαντικός λόγος είναι η έλλειψη ύπνου λόγω του άγχους και του χώρου.

Ένας από τους πιο στρεσογόνους παράγοντες ήταν η έλλειψη ιδιωτικότητας, τα… νεύρα που προκαλεί η οικογένεια, το family drama, το να νιώθουν ότι ενοχλούν και οι φωνές και η φασαρία στο σπίτι. Και όλοι τα έχουμε ζήσει αυτά!

Αλλά επειδή το reunion με την οικογένεια έχει χίλια άλλα καλά, εμείς το προτιμάμε γιατί στο τέλος της ημέρας είναι οι πιο αγαπημένοι μας άνθρωποι.

Ό,τι κι αν κάνετε να περάσετε όμορφα!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί όσο μεγαλώνουμε δεν ενθουσιαζόμαστε το ίδιο για τις γιορτές;

Photos: Pexels

Το άρθρο Αυτό που παθαίνουμε οι περισσότεροι στα οικογενειακά τραπέζια τις γιορτές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα