Και τελικά πόσο κακό είναι να φλερτάρεις ενώ είσαι σε σχέση;

20:45 5/12/2019 - Πηγή: iPop

Μπορεί να είσαι χρόνια σε μια σχέση ή και λιγότερο καιρό, αλλά να έχεις παρατηρήσει ότι κάποιες φορές που είσαι έξω με παρέα σ’ αρέσει να φλερτάρεις και να σε φλερτάρουν. Πόσο κακό είναι τελικά αυτό; Απαγορεύεται το φλερτ όταν έχεις σχέση ή είναι κάτι για το οποίο δεν θα έπρεπε να νιώθεις ενοχές;

Η απάντηση είναι πως όχι δεν πειράζει το φλερτ όταν έχεις σχέση. Και παρακάτω θα σου αναλύσουμε τι ακριβώς εννοούμε και ποια είναι φυσικά τα όρια του φυσιολογικού

φλερτ που δεν προσβάλλει τη σχέση σου.

Το φλερτ έχει πολλά οφέλη είτε έχεις σχέση είτε δεν έχεις. Όταν φλερτάρεις νιώθεις πιο όμορφα, ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου, σε κάνει να νιώθεις ζωντανή και ότι αρέσεις. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση κακό.

Το να φλερτάρεις δεν σημαίνει ότι θέλεις να καταλήξεις με τον άλλον στο κρεβάτι. Φυσικά, υπάρχει ένα στοιχείο ερωτισμού αλλά με μια πολύ πιο ανοιχτή έννοια.

Φυσικά, το φλερτ μπορεί να παρεξηγηθεί. Και από άντρες και από γυναίκες. Πολλοί άντρες δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ φλερτ και πεσίματος με αποτέλεσμα η συνέχεια να μην είναι και πολύ καλή. Φλερτ δεν σημαίνει «θέλω σεξ» απλά αρέσω και μου αρέσουν άνθρωποι και είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό!

Δηλαδή είναι φυσιολογικό το φλερτ όταν έχεις σχέση;

Ναι! 100%! Και πιθανότατα το κάνει και ο σύντροφός σου. Και θα πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό γιατί σημαίνει πως δεν είναι ένας άνθρωπος «νεκρός» συναισθηματικά, αλλά ξέρει να απολαμβάνει κάποια πράγματα στη ζωή, μπορεί να βάλει όρια, δεν ζει σε μια γυάλα όπου υπάρχεις μόνο εσύ, του αρέσει να αλληλεπιδρά με τον κόσμο γύρω του! Και έναν τέτοιο άνθρωπο θέλεις στο πλάι σου.

Αυτό δεν σημαίνει πως το φλερτ όταν είσαι σε σχέση θα πρέπει να είναι μια καθημερινή συνήθεια και να μην έχει όρια…

Όταν το φλερτ είναι «αθώο», δεν έχει σκοπό να οδηγήσει κάπου και δεν είναι αυτοσκοπός, τύπου «θέλω να βγω επιτέλους με τις φίλες μου για να φλερτάρω», τότε είναι φυσιολογικό.

Εάν, όμως, εσύ ή ο σύντροφός σου νιώθετε συνεχώς την ανάγκη να φλερτάρετε με άλλους ή δεν αποκλείετε το ενδεχόμενο αυτό το φλερτ να οδηγήσει κάπου αλλού, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση.

Το θέμα στο φλερτ είναι να μπορείς να βάλεις όρια, να ξέρεις γιατί το κάνεις και να μένει εκεί όταν είσαι σε σχέση. Όταν δεν είσαι σε σχέση, είναι δική σου η ευθύνη για την εξέλιξή του!

Μην ξεχνάς να φλερτάρεις και με τον σύντροφό σου!

Το ότι είσαι χρόνια σε μια σχέση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να φλερτάρεις με τον σύντροφό σου! Εάν σταματήσεις το ερωτικό παιχνίδι μεταξύ σας, είναι πολύ πιθανό η σχέση σας να μην μπορέσει να αντέξει στον χρόνο.

Το φλερτ μέσα στη σχέση είναι το πιο υπέροχο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί! Μην καταλήξετε η σχέση σας να είναι σαν να είστε κολλητάρια, γιατί εκεί θα υπάρχει πρόβλημα.

Ακόμα κι αν κοιμάσαι και ξυπνάς εδώ και χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο, και τον βλέπεις σε φάσεις που μπορεί να μην είναι και τόσο σέξι, σίγουρα υπάρχει τρόπος να φλερτάρεις τον σύντροφό σου και να κρατήσεις τη σπίθα σας αναμμένη για πολλά χρόνια!

Δες και αυτό το θέμα:

Είσαι σε σχέση και φαντασιώνεσαι άλλον; Τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνεις;

Photo: Unsplash/Elizabeth Tsung

Το άρθρο Και τελικά πόσο κακό είναι να φλερτάρεις ενώ είσαι σε σχέση; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα