Αυτή είναι η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο για 11η συνεχόμενη χρονιά!

08:34 12/6/2019 - Πηγή: iPop
Αν σε ρωτούσαν ποια θεωρείς την πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο… ποια θα έλεγες; Και μπορεί εμείς στην Ελλάδα να είμαστε πιο ειρηνικοί από ότι σε άλλες χώρες, αλλά και πάλι δεν είμαστε όπως πριν 10 χρόνια!

Για 11η χρονιά, όμως,η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο δεν πέφτει από τον θρόνο της αλλά παραμένει στην πρώτη θέση. Η έκθεση απ’ τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 2019 από το Ινστιτούτο για τα Οικονομικά και την Ειρήνη, αναφέρει πως ο πλανήτης  μας έγινε λίγο ποιο ασφαλής για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, αλλά η κατάσταση

παραμένει «σημαντικά λιγότερο ειρηνική απ’ ό,τι ήταν πριν μια δεκαετία».

Ποια είναι η πιο ειρηνική χώρα; Η Ισλανδία για 11η συνεχόμενη χρονιά κερδίζει αυτόν τον τίτλο. Το top 5 συμπληρώνουν οι Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία και Δανία. Για να διαμορφωθεί η συγκεκριμένη κατάταξη λαμβάνονται υπόψη 23 παράγοντες — ανάμεσά τους τις εσωτερικές και διεθνείς συρράξεις, τις στρατιωτικές δαπάνες, την τρομοκρατία, τους δείκτες των ανθρωποκτονιών και άλλων εγκλημάτων.

Προς το τέλος της λίστας βρίσκονται το Αφγανιστάν, ακολουθεί η Συρία, το Νότιο Σουδάν, την Υεμένη και το Ιράκ, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση.

Αναφορικά με τις χώρες της Ευρώπης, αυτές καταλαμβάνουν 17 θέσεις από τις 25 που είναι συνολικά οι πιο ειρηνικές του κόσμου. Δεν το λες και άσχημο ποσοστό.

Πάντως αυτό συνδέεται λιγάκι και με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη ευτυχίας και την αναφορά του ΟΗΕ, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο είναι αυτοί που ζουν στην Φινλανδία και ακολουθούν αυτοί που ζουν στη Δανία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και την Ολλανδία.

Διαβάστε αναλυτικά:

Πόσο ευτυχισμένοι είμαστε στην Ελλάδα;

Photo:  Juliana Kozoski/ Unsplash

Το άρθρο Αυτή είναι η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο για 11η συνεχόμενη χρονιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα