Μια καλλιτέχνης με κατάθλιψη έφτιαξε τα πιο υπέροχα illustrations!

19:21 11/6/2019 - Πηγή: iPop
Το μυαλό μας είναι τόσο περίπλοκο σαν λαβύρινθος, και μερικές φορές χρειαζόμαστε βοήθεια για να πλοηγηθούμε σ’ αυτό! Η καλλιτέχνης Kate Allan, η οποία δίνει μάχη για την ψυχική της υγεία, μόλις αισθάνθηκε την πρώτη επίδραση της θεραπείας, αποφάσισε να κάνει γνωστά στον κόσμο μερικά από τα πράγματα που έμαθε.

Η συγγραφέας του βιβλίου «You Can Do All Things» έφτιαξε μια σειρά από illustrations για την κατάθλιψη που είναι τέλεια για όλες εκείνες τις μέρες που ο εγκέφαλός σου τρέχει με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα, τόσο που νιώθεις ότι απλά δεν αντέχεις!

Σύμφωνα με την Ένωση Άγχους και Κατάθλιψης

της Αμερικής, οι αγχώδεις διαταραχές είναι η συνηθέστερη ψυχική ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, που πλήττει 40 εκατομμύρια ενήλικες στην ηλικία των 18 ετών και άνω, ή το 18,1% του πληθυσμού.

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για κάποιον με διαταραχή άγχους να υποφέρει από κατάθλιψη επίσης. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που έχουν διαγνωστεί με αγχώδη διαταραχή, διαγιγνώσκονται επίσης και με κατάθλιψη.

Παρόλο που οι διαταραχές άγχους είναι εξαιρετικά θεραπεύσιμες, μόνο το 36,9% των ασθενών τελικά αποφασίζουν να λάβουν θεραπεία.

Το σημάδι της κατάθλιψης που πολλοί αγνοούν

Μια έρευνα του 2014, διαπίστωσε πως ο θυμός, τόσο ο εμφανής όσο και αυτός που υπάρχει βαθιά μέσα μας είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι της κατάστασης της ψυχικής μας υγείας.

Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο πώς να διαχειριστούν τον θυμό τους, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη.

Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν αυτήν την ψυχική ασθένεια ως «θυμός που στρέφεται προς τον εαυτό», «θυμός που κατευθύνεται προς τα μέσα». Δεν μοιάζει πάντα με κατάθλιψη, αλλά είναι.

Δες ακόμα:

Πότε πρέπει να ζητήσεις βοήθεια για την κατάθλιψη;

Photos: Kate Allan

Το άρθρο Μια καλλιτέχνης με κατάθλιψη έφτιαξε τα πιο υπέροχα illustrations! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα