Ευχάριστα νέα: Ο μικρός Παναγιώτης- Ραφαήλ αναχωρεί για Βοστώνη!

20:16 21/10/2019 - Πηγή: iPop

Τα πιο ευχάριστα νέα ακούσαμε το απόγευμα της Δευτέρας. Ο μικρός Παναγιώτης- Ραφαήλ αναχωρεί για Βοστώνη!

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισπεύδεται η διαδικασία, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και ο Παναγιώτης- Ραφαήλ μεταβαίνει στη Βοστώνη σε ένα ταξίδι- ζωής, για να λάβει την απαραίτητη γονιδιακή θεραπεία.

Η περιπέτεια υγείας του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ, ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, έχει συγκινήσει το

πανελλήνιο.

Ο πατέρας του παιδιού, Γιώργος Γλωσσιώτης, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν άμεσα.

«Όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα. Ευχαριστώ την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας», σημείωσε ο κ. Γλωσσιώτης, μόλις άκουσε από τον Βασίλη Κικίλια ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να μεταβεί το παιδί του στη Βοστώνη.

Ο υπουργός Υγείας απ’ την πλευρά του τόνισε πως είχαν υποσχθεί ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να λάβει το παιδί την απαραίτητη θεραπεία:

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση. Σέβομαι απολύτως και ως γιατρός τους επιστήμονες στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που κάνουν την δουλειά τους. Αλλά, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πρώτα απ’ όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διατυπώσεις που πρέπει να γίνουν, τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την υπομονή την οποία έδειξαν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτήν την χώρα

Σημειώνεται ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από τις προσφορές των Ελλήνων, η ανταπόκριση των οποίων ήταν συγκινητική. Μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, άνθρωποι απ’ όλη τη χώρα πρόσφεραν χρήματα, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν κάτι λιγότερο από τρία εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

#SavingMila: Το φάρμακο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να σωθεί ένα 8χρονο κορίτσι

Το άρθρο Ευχάριστα νέα: Ο μικρός Παναγιώτης- Ραφαήλ αναχωρεί για Βοστώνη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα