Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Μαθήματα ζωής δίνει ο 91χρονος Στέλιος Πρασσάς – Ο γηραιότερος δρομέας με το αξιοζήλευτο πείσμα

16:02 13/11/2022 - Πηγή: iPop

Ο άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος, ο 91χρονος Στέλιος Πρασσάς, έδωσε και φέτος το παρών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Ο κ. Πρασσάς είναι ακόμη αθλητής, ενώ έχει μπει και στο βιβλίο Guinness και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τερματίζει τις κούρσες.

Ο 91χρονος άνδρας, που υπήρξε στα νιάτα του ποδοσφαιριστής, έχει τρέξει σε μαραθώνιους σε 20 χώρες, ενώ έτρεξε τον πρώτο του στα 59 του χρόνια, και από τότε δεν έχει

σταματήσει.

Όλα αυτά που θα έπρεπε να σκεφτείς βλέποντας τον Στέλιο Πρασσά να τερματίζει τον Μαραθώνιο

Μαραθώνιος Αθήνας – Στέλιος Πρασσάς: Ο 91χρονος που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση

Λίγο πριν μπει σε θέση εκκίνησης σήμερα (13/11) δήλωσε: «Είμαι από μικρό παιδί στον αθλητισμό, ο οποίος είναι η αγάπη μου. Θεωρώ ότι εφόσον αγαπάς κάτι προσπαθείς να το κάνεις όσο μπορείς και όσο καλύτερα μπορείς. Μέσα από τον αθλητισμό μαθαίνεις να ζεις.

Εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα στα νέα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό».

«Εδώ είναι η μητέρα του μαραθώνιου δρόμου, η αυθεντική διαδρομή. Όλοι οι δρομείς μπορεί να πουν ότι κουράζονται. Το λένε τα πόδια τους, όμως το πνεύμα και η δύναμη ψυχής τούς πάνε μπροστά», είχε δηλώσει ο κ. Βλάσσης Καραβασίλης, προπονητής του κ. Πρασσά, μιλώντας στο MEGA.

«Είμαι παντρεμένος 50 χρόνια, ήμουν πολύ τυχερός άνθρωπος στη ζωή μου», ανέφερε ο κ. Στέλιος. «Η αγάπη των παλαιότερων ανθρώπων στις γειτονιές της Αθήνας ήταν απερίγραπτη, μου λείπει αυτό. Πλέον προσέχουμε πολύ», είπε ο κ. Πρασσάς, ενώ πρόσθεσε ότι «Δεν έχω κάποιο στόχο για το μέλλον. Με ενδιαφέρει η καθημερινότητα. Ο αθλητισμός είναι το φάρμακό μας».

«Με έχουν πάρει τηλέφωνο όλοι οι παλαιοί και μου λένε ότι θα ξεκινήσουν και εκείνοι το τρέξιμο. Θα έλεγα σε όλους να βγουν, να κινηθούν, να ελαφρύνει το σώμα τους», παρότρυνε τον κόσμο ο κ. Πρασσάς.

Η έμπνευση της ημέρας: 92χρονος από τη Ρόδο κάνει θεαματική βουτιά από βατήρα και γίνεται viral – Τα «παράδοξα» μυστικά της μακροζωίας του

Η ιδιαίτερη φιλοσοφία του γηραιότερου δρομέα

Ο κ. Πρασσάς έχει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία για την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Όσον αφορά τη διατροφή του, τρέφεται κυρίως με όσπρια και λαχανικά και πολύ λίγο κρέας.

«Είμαι πολύ αυστηρός στη διατροφή μου, δεν τρώω τίποτα από έξω. Όλα τα φτιάχνω μόνος μου σπίτι», εξήγησε σχετικά με τη διατροφή του.

«Μου αρέσει η ζωή, η φύση, ο ουρανός. Χαίρομαι την κάθε μέρα που ξημερώνει. Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, να γυμνάζονται και να προσέχουν τη διατροφή τους ώστε να μην χρειαστούν ποτέ γιατρό, όπως κι εγώ. Ό,τι κάνουν να το προσπαθούν και να το αγαπούν», έχει δηλώσει ο 91χρονος αθλητής στο Marathon Greece.

«Ήμουν πάντα δραστήριος άνθρωπος και ακούω αυτό που μου λέει το σώμα μου και η καρδιά μου. Το σώμα μου μου δίνει τη δυνατότητα να βρίσκομαι στο γήπεδο και να τρέχω οκτώ έως 10 χιλιόμετρα κάθε μέρα».

«Ο άνθρωπος πρέπει να κάνει αυτό που κάνει γιατί το αγαπά πολύ», κατέληξε, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το παράδειγμα για όλο τον κόσμο να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Όταν οι αθλητές φορούν τη στολή του σούπερ ήρωα στα μάτια μας και μας δίνουν έμπνευση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Μαθήματα ζωής δίνει ο 91χρονος Στέλιος Πρασσάς – Ο γηραιότερος δρομέας με το αξιοζήλευτο πείσμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, Μαθήματα, 91χρονος Στέλιος Πρασσάς –,afthentikos marathonios athinas, mathimata, 91chronos stelios prassas –